6 λόγοι για να ακολουθήσεις χορτοφαγική διατροφή

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν τη χορτοφαγική διατροφή κι αυτό γιατί υπάρχουν πολυάριθμες έρευνες, οι οποίες όλο και πληθαίνουν σχετικά με τα οφέλη της χορτοφαγικής δίαιτας. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις δικές του διατροφικές συνήθειες. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς λόγους για τους οποίους θα ήταν καλό να γίνεις χορτοφάγος.

Για την υγεία

Ποικίλες έρευνες υποστηρίζουν ότι η χορτοφαγική διατροφή ωφελούν σημαντικά την υγεία. Μία διατροφή χωρίς κρέας πλούσια σε λαχανικά, όσπρια και φρούτα συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία, στην αύξηση της ενέργειας & στο καθαρό δέρμα. Φυσικά, ααφερόμαστε σε πλούσιες και καλά σχεδιασμένες plant-based διατροφές, οι οποίες σε κρατάνε μακριά από τις τοξίνες του κρέατος. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φτωχές σε κορεσμένα λιπαρά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση μειώνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη, παχυσαρκία αλλά και καρκίνο.

Για το περιβάλλον

Η χορτοφαγική διατροφή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα στον πλανήτη. Αποφεύγοντας το κρέας αυτομάτως, επιλέγεις ένα zero waste lifestyle. Αυτό συμβαίνει γιατί η βιομηχανία για την παραγωγή κρεάτων επιβαρύνει, σε τεράστιο βαθμό, το περιβάλλον λόγω της δαπάνης νερού & φυτών για την εκτροφή των ζώων, της μεταφορές αλλά και άλλες διαδικασίες.

Για τον άνθρωπο

Αν ήμασταν όλοι ή οι περισσότεροι χορτοφάφοι, θα προσφέραμε μία σημαντική λύση για τον υποσιτισμό από τον οποίο υποφέρει μεγάλο μέρος του πλανήτη. Το παραπάνω συμπέρασμα συνεπάγεται η υπόθεση ότι η χορτοφαγική διατροφή απαιτεί κατά πολύ μικρότερες εκτάσεις αλλά και μέσα καλλιέργειας.

Για τα ζώα

Ξεκινώντας την χορτοφαγική δίαιτα βάζεις το λιθαράκι σου στη μείωση της βίας που υφίστανται τα ζώα. Η ηθική μεταχείριση των ζώων είναι σημαντικός λόγος για κάποιον, ώστε να γίνει χορτοφάγος. Είναι άλλωστε γνωστές οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και μεταχείρισης των ζώων, που εκτρέφονται. Μην ξεχνάς ότι τα ζώα νιώθουν πόνο, λύπη & φόβο, ακριβώς όπως εσύ!

Για την οικονομία

Αντίθετα με την πεποίθηση πολλών, η χορτοφαγική διατροφή είναι εξαιρετικά οικονομική. Πολύ απλές & φθηνές πρώτες ύλες, που είναι εξαιρετικά φθηνές, είναι η βάση των φαγητών των χορτοφάγων.

Για την ευεξία

Η vegeterian διατροφή μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη στην απώλεια κιλών & λίπους χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνες. Παράλληλα, έρευνες δείχνουν ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για την αθλητική απόδοση. Σε συνδυασμό με όλους τους παραπάνω λόγους, η χορτοφαγική διατροφή συμβάλλει στην αίσθηση τόσο σωματικής όσο και ψυχικής ευεξίας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::