Είτε προτιμάτε να φοράτε τακούνια καθημερινά είτε αγνοείτε τις βασικές συνθήκες υγιεινής, υπάρχουν συμπεριφορές που μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Παρόλο που ορισμένες από αυτές ενδεχομένως να φαίνονται αβλαβείς, μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας με την πάροδο του χρόνου. Μήπως ακολουθείτε κάποιες από τις παρακάτω κακές συνήθειες;
Λάθος νούμερο σουτιέν
Ένα σουτιέν που δεν έχει καλή εφαρμογή δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε προβλήματα υγείας, όπως με τη στάση σώματος και την εμφάνιση πονοκεφάλων. Ένα τέτοιο σουτιέν μπορεί επίσης να περιορίσει την αναπνοή, να προκαλέσει πόνο στο μαστό, ακόμα και να βλάψει το δέρμα, μακροπρόθεσμα.
Tι να κάνετε. Το νούμερο του σουτιέν σας μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ζωής σας λόγω αυξομείωσης του βάρους σας, των ορμονών, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.
Αλλάξτε σουτιέν 2 φορές το χρόνο και θα απορήσετε από τη ελαφριά βελτίωση.
Δεν καθαρίζετε τακτικά το smartphone
Καθώς πλησιάζει η σαιζόν της γρίπης, ένα smartphone που δεν καθαρίζεται συχνά μπορεί να αποτελέσει μέσο μετάδοσης ιών και βακτηρίων, όπως και ένα πόμολο ή μια χειρολαβή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πιέζοντας συνεχώς ένα βρώμικο τηλέφωνο στο στόμα και στο αυτί σας υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κολλήσετε μικρόβια που μπορούν να οδηγήσουν σε γρίπη, διάρροια, επιπεφυκίτιδα ή ακόμα και ακμή.
Τι να κάνετε. Καθαρίστε το smartphone με απολυμαντικά μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Φοράτε συνήθως ψηλά τακούνια
Αγαπάτε τα ψηλά τακούνια; Όσο πιο ψηλά τόσο πιο μπροστά πέφτει το βάρος σας καθώς και στο κάτω μέρος της πατούσας, που προκαλεί πόνο, ο οποίος μπορεί να μην παρατηρηθεί αμέσως.
Ωστόσο, σε μακρές περιόδους, τα ψηλά τακούνια μπορούν να οδηγήσουν σε κότσια, βλάβη των νεύρων, κατάγματα λόγω πίεσης και διάστρεμμα ποδοκνημικής.
Περιορίστε τη γόβα στιλέτο –υπάρχουν πολλά κομψά, χαμηλά και με χαμηλό τακούνι παπούτσια-και ψάξτε για παπούτσια με ισχυρή στήριξη της καμάρας και καλό επιμερισμό του βάρους.
Μη κατάλληλη φροντίδα φακών επαφής
Αν δεν φροντίζετε σωστά τους φακούς επαφής σας μπορεί να βρεθείτε σε κίνδυνο να εμφανίσετε προβλήματα στα μάτια, όπως δακρύρροια, φαγούρα, κάψιμο, ευαισθησία στο φως, ξηρότητα περιστασιακά θολή όραση και λοιμώξεις στα μάτια όπως επιπεφυκίτιδα.
Τι να κάνετε. Να κρατάτε τους φακούς με καθαρά, στεγνά χέρια. Να τους έχετε μακριά από το νερό, που μπορεί να εξαπλώνει βλαβερούς μικροοργανισμούς.
Ποτέ μην κάνετε ντους ή μπάνιο στη θάλασσα φορώντας τους φακούς. Να φροντίζετε και τη θήκη τους και να την αντικαθιστάτε κάθε 3 μήνες.
Βάζετε πλαστικά δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων
Η ζέστη απελευθερώνει χημικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικά δοχεία και τις στέλνει στα τρόφιμα που ζεσταίνετε.
Η βισφενόλη Α, φάνηκε πως μιμείται την επίδραση των οιστρογόνων στον οργανισμό, οδηγώντας σε δυνητικά προβλήματα υγείας, όπως πρόωρη εφηβεία και καρκίνο μαστού ή όρχεων.
Ακόμα και τα πλαστικά που δεν περιέχουν BPA μπορεί να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες όταν θερμαίνονται, επομένως αποφύγετε να βάζετε οποιουδήποτε είδους δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων και αντ’ αυτού να ζεσταίνετε τα τρόφιμα σε γυάλινα ή κεραμικά δοχεία.
Χρησιμοποιείτε παλιά ξυράφια
Τα ξυράφια των ξυριστικών μηχανών μπορεί να αποτελούν χώρο που θρέφει βακτήρια, ιδιαίτερα σε υγρό περιβάλλον, όπως είναι η ντουσιέρα.
Η επαναχρησιμοποίηση ενός παλιού, που δεν κόβει, ή μολυσμένου ξυραφιού μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια και άλλες δερματικές μολύνσεις.
Τι να κάνετε. Με βάση το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε αντικαταστήστε τα ξυραφάκια σε εβδομαδιαία βάση ή 2 φορές την εβδομάδα και πετάξτε τα αμέσως αν φαίνονται σκουριασμένα ή διαβρωμένα. Ποτέ μη μοιράζεστε την ξυριστική σας μηχανή.