7 τρόποι να δώσουμε στο μωρό τα σωστά ερεθίσματα

Από το γάλα και τη διατροφή μέχρι τη συναισθηματική επαφή, το παιχνίδι και την ομιλία, η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη του μωρού είναι καθοριστικής σημασίας. Ας δούμε πώς μπορούμε να ανεβάσουμε τον δείκτη νοημοσύνης του μωρού μας από κούνια.

Έξυπνο από τη σύλληψη

Η σωστή διατροφή και τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που το νευρικό σύστημα σχηματίζεται είναι μία πολύ σημαντική αρχή. Ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, το junk food και διάφορα φάρμακα.

Έξυπνο γάλα

Οι έρευνες λένε ότι τα μωρά που θηλάζουν αποκτούν ένα διανοητικό πλεονέκτημα. Το μητρικό γάλα είναι πλουσιότερο σε ω-3 λιπαρά, που χρησιμοποιούνται στο σχηματισμό της μυελίνης, της ουσίας που επενδύει τα νεύρα του εγκεφάλου.

Έξυπνο από την αγκαλιά

Τα μωρά, που τα κρατάνε συχνότερα αγκαλιά, κλαίνε λιγότερο, επομένως έχουν περισσότερο χρόνο για μάθηση.

Έξυπνο παιχνίδι

Συμμετέχοντας στο παιχνίδι των παιδιών, τα βοηθάμε να μαθαίνουν, να αποφασίζουν, να λύνουν προβλήματα και να διασκεδάζουν

Έξυπνη ομιλία

Ο τρόπος που μιλάμε στο μωρό έχει μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Έξυπνοι ακροατές

Όταν το μωρό επικοινωνεί μαζί μας με το δικό του εξωλεκτικό τρόπο, δηλαδή μέσω του σώματος, του βλέμματος και του χαμόγελού του, ενθαρρύνουμε να εκφραστεί πιο έντονα και αποτελεσματικά. Η αυτοπεποίθηση, που αντλεί από τη διαδικασία, θα το ωφελήσει σε όλα τα στάδια.

Έξυπνες τροφές

Ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος εγκέφαλος του μωρού χρησιμοποιεί το 60% της διατροφικής ενέργειας που καταναλώνει το μωρό. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σχετικά με τι διατροφή του μωρού.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::