8 λόγοι να φάτε αβγά το Πάσχα

Τα αβγά είναι από τις τροφές που άλλοι τα λατρεύουν κι άλλοι τα αποφεύγουν. Οι περισσότερες γνώμες συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα αβγά μπορούν να είναι μέρος της διατροφής μας, καθώς προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφική αξία του αβγού 

(Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν 1 μέτριο αβγό)

Έχει περίπου 60 θερμίδες

Προσφέρει 6 γρ. πρωτεΐνης, καλύπτοντας περίπου το 12% των ημερήσιων αναγκών. Το αβγό είναι ιδανικό για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα καθώς συνδυάζει πρωτεΐνη (απαραίτητη για την υγεία των μυών, των μαλλιών, του δέρματος και πολλών ακόμη λειτουργιών του οργανισμού) με λίγες θερμίδες.

Περιέχει το 12% των ημερησίων αναγκών μας σε ριβοφλαβίνη (Β2), μια βιταμίνη ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας, για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Δίνει στο σώμα περίπου το 9% της απαραίτητης βιταμίνης Β12, ζωτική για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::