Dragon fruit (Φρούτο του δράκου): Διατροφική αξία, οφέλη και παρενέργειες

Προέρχεται από διάφορα είδη κάκτων και είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Τι είναι το Dragon Fruit
Το Dragon fruit, ή πιτάγια, είναι ένα εντυπωσιακό φρούτο με έντονη ροζ απόχρωση και πράσινα εξωτερικά φύλλα. Στο εσωτερικό του, η σάρκα του είναι συνήθως λευκή με μικρούς μαύρους σπόρους, ενώ ορισμένες ποικιλίες έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Η γεύση του είναι απαλή και γλυκιά, και αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Είναι ιδανικό για να προσθέσετε μια όμορφη εμφάνιση σε δίσκους φρούτων.

Διατροφική αξία του Dragon Fruit
– Θερμίδες: 57 kcal
– Πρωτεΐνες: 0,36 g
– Λίπη: 0,14 g
– Υδατάνθρακες: 15,2 g
– Φυτικές Ίνες: 3,1 g
– Ασβέστιο (Ca): 9 mg
– Σίδηρος: 0,18 mg
– Μαγνήσιο: 7 mg
– Φώσφορος: 12 mg
– Κάλιο: 116 mg

Οφέλη του Dragon Fruit
– Περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών στοιχείων
– Συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
– Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα
– Προσφέρει πρεβιοτικά οφέλη
– Περιέχει ωφέλιμα λιπαρά οξέα

1. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο African Journal of Biotechnology, το φρούτο του δράκου περιέχει διάφορα αντιοξειδωτικά. Αυτές οι ενώσεις εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ενώσεις στο σώμα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο World Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, η αντιοξειδωτική δράση του φρούτου του δράκου μπορεί να είναι χρήσιμη στην πρόληψη φλεγμονωδών καταστάσεων στο σώμα. Αυτές περιλαμβάνουν ουρική αρθρίτιδα και άλλες μορφές αρθρίτιδας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::