Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν 430 γραμμάρια γαλακτοκομικών προϊόντων ημερησίως είχαν 25% αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν μόνο 20 γραμμάρια την ημέρα. Οι ερευνητές συνιστούν στους άνδρες που έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη (π.χ., λόγω οικογενειακού ιστορικού) να περιορίσουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών, ιδιαίτερα γάλακτος.
Ο αυξημένος κίνδυνος δεν αφορά το ασβέστιο που προέρχεται από άλλη πηγή πέραν των γαλακτοκομικών, συνεπώς άλλες ουσίες στα γαλακτοκομικά παίζουν ρόλο στον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επίσης η κατανάλωση τυριού και γιαουρτιού δεν φάνηκε να αυξάνει ιδιαίτερα τον κίνδυνο, ο οποίος αφορά κυρίως το γάλα, το οποίο περιέχει αυξημένες ζωικές ορμόνες.