Πολλοί έχουν συνδυάσει τα δροσιστικά ροφήματα του καλοκαιριού με όξινες γεύσεις. Ωστόσο, η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα και δυσφορία, σημάδι ότι χρειάζεστε μια πιο αλκαλική δίαιτα.
Αντικαθιστώντας τα όξινα ποτά, όπως τα αναψυκτικά, με μερικά από τα παρακάτω αλκαλικά ποτά, μπορεί να είναι δυνατό να αλλάξετε το επίπεδο pH και το επίπεδο ασβεστίου προς το καλύτερο.
Τσάι βοτάνων
Σιταρόχορτο
Το σιταρόχορτο παρασκευάζεται από τους σπόρους του φυτού σιταριού. Γενικά πωλείται ως χυμός ή ως συμπυκνωμένη σκόνη προς αραίωση. Πωλείται επίσης συνήθως σε μπαρ χυμών ή σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Το σιταρόχορτο καλλιεργείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και συλλέγεται στις αρχές της άνοιξης. Στη συνέχεια αφυδατώνεται και πωλείται. Υπάρχουν πολυάριθμοι ισχυρισμοί σχετικά με τα οφέλη του σιταρόχορτου για την υγεία, όπως ότι βοηθά στην πέψη και την αποτοξίνωση του σώματος.
Φρέσκια λεμονάδα
Χυμός λαχανικών
Ο χυμός λαχανικών βοηθά στη διατήρηση μιας καλής ισορροπίας του pH. Η χρήση αποχυμωτή στα λαχανικά είναι ένας καλός τρόπος για να προσλαμβάνετε πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ταυτόχρονα και η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι μια καλή συμβολή στην πρόληψη της δυσπεψίας. Τα περισσότερα λαχανικά μπορούν να εκχυμωθούν, αλλά ορισμένοι συνδυασμοί παρέχουν καλύτερη γευστική ισορροπία από άλλους. Για παράδειγμα το αγγούρι, τα καρότα και το σέλινο συνεργάζονται καλά. Τα πράσινα λαχανικά είναι ένα σημαντικό συστατικό σε κάθε χυμό, καθώς είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Ορισμένα λαχανικά, όπως το σπανάκι, μπορούν επίσης να προσφέρουν αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.