Τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ντουλάπι
- Ντοματοπελτές
- Μουστάρδα dijon
- Μπανάνες
- Σαλάμι
- Σιρόπι σφενδάμου
- Σιρόπι σοκολάτας
- Σιτάρι ολικής άλεσης
- Μαρμελάδα και ζελές
- Φυστικοβούτυρο bio
- Φρέσκα βότανα και μυρωδικά
1. Ντοματοπελτές
Το ντουλάπι σας μπορεί να είναι γεμάτο με πολλά κουτιά ντοματοπελτέ που αγοράσατε από το σούπερ μάρκετ, αλλά έχετε κατά νου ότι μετά το άνοιγμα πάντα πρέπει να τοποθετείτε το κουτί στο ψυγείο. Παλαιότερα, υπήρχε η αντίληψη ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με το να κρατάτε τον ντοματοπελτέ στο ντουλάπι, καθώς περιείχε περισσότερα συντηρητικά και διατηρούταν. Σήμερα, όμως, που οι πελτέδες είναι πιο υγιεινοί χωρίς πολλά συντηρητικά, χαλάνε πιο εύκολα.
2. Μουστάρδα dijon
Παρόλο που το αγαπημένο σας υλικό για hot dog δεν θα χαλάσει, αν το κρατάτε στο ντουλάπι, ίσως χάσει λίγη από την έντονη γεύση του. Η μουστάρδα dijon διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο και κρατάει όλη την γεύση της για πολύ περισσότερο καιρό.
3. Μπανάνες
Σίγουρα αυτό δεν το περιμένατε. Στην πλειοψηφία οι καταναλωτές τοποθετούν τις μπανάνες σε ένα ντουλάπι ή σε ένα πάγκο, αλλά με αυτό τον τρόπο, συνεχίζουν να ωριμάζουν. Όταν είναι έτοιμες να τις φάτε, τότε πρέπει να τις βάλετε στο ψυγείο. Ακόμα κι όταν αρχίσουν να μαυρίζουν, το εσωτερικό τους θα είναι εντάξει για να το φάτε.
4. Σαλάμι
Γνωρίζατε ήδη ότι πρέπει να αποθηκεύετε το ωμό κρέας, όπως το κοτόπουλο και το μοσχάρι στο ψυγείο ή την κατάψυξη, αν δεν το μαγειρέψετε αμέσως, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα αλλαντικά κρέατα, όπως το σαλάμι.
5. Σιρόπι σφενδάμου
Αν αγαπάτε το σιρόπι σφενδάμου και γαρνίρετε με αυτό τα pancakes σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να το βάζετε στο ψυγείο και όχι στο ντουλάπι. Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει μόνο για το καθαρό σιρόπι σφενδάμου και όχι κάποιο μείγμα με συντηρητικά.
6. Σιρόπι σοκολάτας
Το σιρόπι σφενδάμου δεν είναι το μόνο σιρόπι που χρειάζεται να το κρατάτε στο ψυγείο. Αν το αφήσετε στο ντουλάπι, το σιρόπι σοκολάτας θα χάσει τη γεύση του.
7. Σιτάρι ολικής άλεσης
Οποιαδήποτε ποικιλία σιταριού ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινή από το κανονικό σιτάρι. Το σιτάρι αυτό θα χαλάσει πολύ πιο γρήγορα αν το διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου, και όχι στο ψυγείο.
8. Μαρμελάδα και ζελέ
Πολλοί άνθρωποι, προτιμούν τη μαρμελάδα ή τον ζελέ τους να τον καταναλώνουν σε θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά, δεν θα προτιμούσαν τη μαρμελάδα ή τον ζελέ τους χαλασμένο, επομένως καλό είναι να τα βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν θέλετε να πάθετε κάποια τροφική δηλητηρίαση, καλό είναι να μην αφήνετε τέτοια προϊόντα εκτός ψυγείου ούτε για μία ολόκληρη μέρα.
9. Φυστικοβούτυρο βιολογικό
Αναφέρουμε συγκεκριμένα το οργανικό φυστικοβούτυρο, καθώς το κανονικό μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό στο ντουλάπι. Στο οργανικό όμως, τα λάδια θα διαχωριστούν και θα μετατραπούν σε μούχλα. Καλό είναι τέτοια προϊόντα να τα έχετε πάντα στο ψυγείο.
10. Φρέσκα βότανα και μυρωδικά
Την ώρα που για τον βασιλικό, ο φυσικός του χώρος είναι στο ντουλάπι, υπάρχουν πολλά άλλα βότανα και μυρωδικά που ο φυσικός τους χώρος δεν είναι εκεί αλλά στο ψυγείο, αν θέλετε να παραμείνουν φρέσκα. Μπαχαρικά όπως το δεντρολίβανο και το θυμάρι, πρέπει να πλένονται, να τυλίγονται σε ζελατίνα ή σε χαρτί και να τοποθετούνται στο συρτάρι του ψυγείου.