Εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή: Τι ώρα να τρώτε για να τα αποφύγετε – Νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τις ιδανικές ώρες για τα γεύματα ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η χρονική στιγμή που καταναλώνετε τα γεύματά σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ή εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ώρα των γευμάτων μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην υγεία σας. Νέα στοιχεία υποδεικνύουν πως, κάνοντας αλλαγές στο πότε τρώτε, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι σύγχρονες συνήθειες, όπως η καθυστερημένη κατανάλωση βραδινού ή η παράλειψη πρωινού, που θεωρείται από πολλούς το σημαντικότερο γεύμα, έχουν συμβάλει σε αυξημένους κινδύνους για την υγεία.

Μια γαλλική μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε στις 9 το πρωί έχουν έξι τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο από κάποιον που τρώει μια ώρα νωρίτερα.

Το φαγητό μετά τις 21:00 συσχετίστηκε με 28% κίνδυνο εγκεφαλοαγγειακής νόσου -όπως εγκεφαλικό- σε σύγκριση με το φαγητό πριν τις 20:00, ιδιαίτερα στις γυναίκες, αναφέρει η Mirror .

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα από περισσότερους από 103.000 Γάλλους με μέση ηλικία 42 ετών για να μελετήσει τις συσχετίσεις μεταξύ των προτύπων πρόσληψης τροφής και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο γιατρός Bernard Srour ανέφερε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρώτο γεύμα αργότερα μέσα στην ημέρα – όπως όταν παραλείπουμε το πρωινό – σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, με έξι τοις εκατό αύξηση του κινδύνου ανά ώρα καθυστέρησης. Για παράδειγμα, το άτομο που τρώει για πρώτη φορά στις 9 το πρωί έχει έξι τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει καρδιαγγειακή νόσο από κάποιον που τρώει στις 8 το πρωί».

«Όταν πρόκειται για το τελευταίο γεύμα της ημέρας, το να τρώμε αργά, μετά τις 21:00, σχετίζεται με 28% αύξηση του κινδύνου εγκεφαλοαγγειακής νόσου, όπως το εγκεφαλικό, σε σύγκριση με το φαγητό πριν από τις 20:00, ιδιαίτερα στις γυναίκες», υποστηρίζει.

Τέλος, η μεγαλύτερη διάρκεια νυχτερινής νηστείας – ο χρόνος μεταξύ του τελευταίου γεύματος της ημέρας και του πρώτου γεύματος της επόμενης ημέρας – σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλοαγγειακής νόσου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να τρώει κανείς το πρώτο και το τελευταίο γεύμα νωρίτερα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::