Λευκό κρεμμύδι: Ο βολβός που ρυθμίζει το σάκχαρο, δυναμώνει την καρδιά και μειώνει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη

Αυτός ο βολβός έχει μια πιο απαλή γεύση σε σχέση με άλλα είδη και χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση του φαγητού χωρίς να επισκιάσουμε τα υπόλοιπα συστατικά.

Πέρα όμως από την προσθήκη της ιδιαίτερης γεύσης του στα πιάτα μας, ο συγκεκριμένος βολβός προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Ας δούμε ποια είναι αυτά και γιατί είναι καλό να τον συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Τι είναι τα λευκά κρεμμύδια;

Τα λευκά κρεμμύδια ανήκουν σε μια κατηγορία κρεμμυδιών με λευκό, λείο εξωτερικό περίβλημα και ολόλευκο εσωτερικό. Είναι ένα από τα πολλά είδη κρεμμυδιών που υπάρχουν.

Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες, όπως τα κόκκινα κρεμμύδια, τα λευκά διαφέρουν όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στη γεύση. Συνήθως, τα λευκά κρεμμύδια έχουν μια πιο απαλή και ήπια γεύση, γι’ αυτό χρησιμοποιούνται συχνά σε συνταγές όπου θέλουμε να προσθέσουμε γεύση, χωρίς όμως να υπερκαλύψουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ακόμη, τα λευκά κρεμμύδια μπορεί να χρησιμοποιούνται ωμά σε σαλάτες, σάντουιτς, και άλλα φαγητά, αλλά επίσης είναι κατάλληλα για μαγειρέματα, ψήσιμο, και σοτάρισμα.

Οφέλη για την υγεία των λευκών κρεμμυδιών

  1. Ενισχύουν την υγεία του εντέρου
  2. Ισχυρό αντιπηκτικό αίματος
  3. Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς
  4. Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  5. Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου

1.Ενισχύουν την υγεία του εντέρου

Γεμάτα με φυτικές ίνες και πρεβιοτικά, τα λευκά κρεμμύδια τροφοδοτούν τα βακτήρια του εντέρου και τονώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η προσθήκη λευκών κρεμμυδιών στο πρόγραμμα των γευμάτων σας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των φιλικών προς το έντερο βακτηρίων, στην ενίσχυση των κινήσεων του εντέρου και στη θεραπεία γαστρεντερικών προβλημάτων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::