Μπορεί η πολλή ζάχαρη να προκαλέσει διαβήτη; Οι ειδικοί του Κλίβελαντ απαντούν

Η ζάχαρη βρίσκεται παντού γύρω μας και σε πολλά από τα τρόφιμα που αγαπάμε να καταναλώνουμε. Ενδέχεται να γνωρίζετε ότι κέικ, πίτες, μπισκότα και άλλες γλυκές λιχουδιές είναι πλούσιες σε αυτήν τη γλυκιά ουσία.

Ωστόσο, είναι συχνά πιο δύσκολο να αναγνωρίσετε εάν κάποια τρόφιμα, όπως η σάλτσα μπάρμπεκιου, τα δημητριακά πρωινού και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχουν υψηλές ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης.

Μπορείτε λοιπόν να πάθετε διαβήτη από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης; «Η ζάχαρη δεν προκαλεί άμεσα διαβήτη, αλλά παίζει ρόλο», λέει η ειδικός στον διαβήτη από την Κλινική του Κλίβελαντ, Sue Cotey και εξηγεί τη σχέση μεταξύ των δύο και πώς μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα ζαχαρούχων τροφών που καταναλώνετε.

Η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη;

Η απάντηση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη.

«Η ζάχαρη αυξάνει έμμεσα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Για παράδειγμα, εάν καταναλώνετε πολλή, το πάγκρεας ανταποκρίνεται δημιουργώντας περισσότερη ινσουλίνη επειδή το σώμα θέλει να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ένα φυσιολογικό εύρος. Αν σκεφτείτε τόσο μακροπρόθεσμα, αυτές οι επιπλέον θερμίδες οδηγούν σε αύξηση βάρους», λέει η Δρ. Cotey.

Το υπερβολικό βάρος/παχυσαρκία είναι ένας από τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Άλλοι παράγοντες κινδύνου για διαβήτη περιλαμβάνουν:

Μοιραστείτε την ανάρτηση::