Επιστήμονες από την Ελβετία ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό του φρούτου δυναμώνει τους μυς και χαρίζει μακροζωία.
Η θετική του επίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί υγιή για περισσότερο χρόνο τα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων.
Χημικές ουσίες που βρίσκονται στο ζουμερό ρόδι μετατρέπονται από τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσιολογικά στο έντερο σε μια σύνθετη ουσία με την ονομασία ουρολιθίνη Α.
Η ουρολιθίνη Α προωθεί την «ανακύκλωση» των μιτοχονδρίων ώστε να γίνει «επαναφόρτιση» των κυττάρων και να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης.
Επιπλέον στοιχεία για το ρόδι:
Το ρόδι, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
Συμβάλλει στην αντιγήρανση, περιέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η αντιοξειδωτική ικανότητά του είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού όπως δείχνουν μελέτες του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών.
Έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει xάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς.
Προστατεύει την καρδιά εμποδίζοντας την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερίνης και μειώνοντας τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς με υπερλιπιδαιμία.
Προφυλάσσει από εγκεφαλικές βλάβες.
Μειώνει την πίεση του αίματος.
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας.
Βοηθά το δέρμα, αποτοξινώνοντάς το και μειώνοντας τις ρυτίδες του.
Η καθημερινή του χρήση, είτε σε μορφή φρούτου, χυμού ή εξωτερικά ως κρέμα σε μια ρουτίνα περιποίησης του προσώπου θα βοηθήσει το δέρμα και το οργανισμό.