Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που έχουν δοκιμάσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στο γραφείο, αφού έχουν μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) στην καθημερινότητά τους.
Η μελέτη της International Workplace Group πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους που αξιοποιούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας και έδειξε ότι τα τρία τέταρτα (75%) ανέφεραν δραματική μείωση των συμπτωμάτων επαγγελματικής εξουθένωσης, από τη στιγμή που έχουν υιοθετήσει το νέο αυτό μοντέλο εργασίας.
Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι το 72% του εργατικού δυναμικού είχε βιώσει το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (burnout) πολύ πριν από τη μετάβαση στο υβριδικό μοντέλο εργασίας. Μέσα από την υιοθέτηση του νέου αυτού μοντέλου, οι εργαζόμενοι μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ ενός κεντρικού γραφείου, τοπικών ευέλικτων χώρων εργασίας και του σπιτιού τους, χωρίς να χρειάζεται πλέον να κάνουν καθημερινά μετακινήσεις, κάτι που τους εξασφαλίζει περισσότερο προσωπικό χρόνο.
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονται λιγότερο εξαντλημένοι (79%), λιγότερο αγχωμένοι (78%) και λιγότερο ανήσυχοι (72%), με το συντριπτικό 86% των εργαζομένων να δηλώνει ότι αισθάνεται πως μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας όταν αξιοποιεί το ευέλικτο μοντέλο εργασίας.
Υψηλόβαθμα στελέχη στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού συμφωνούν, με 4 στους 5 (86%) να δηλώνουν ότι η υβριδική εργασία αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη για την ευεξία των υπαλλήλων και το (85%) να αναφέρει ότι η υβριδική εργασία αυξάνει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων.
Αυτό αντανακλά έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Τράπεζα της Αγγλίας, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ υπό την επίβλεψη του διάσημου οικονομολόγου και ακαδημαϊκού Nick Bloom. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, κάθε ημέρα που ένας υπάλληλος μιας εταιρείας εργάζεται υβριδικά, η παραγωγικότητα της εταιρείας αυξάνεται κατά περίπου 18.000 ευρώ.