Ανακάλυψη για τον καρκίνο του προστάτη βοηθά τις εξατομικευμένες θεραπείες

Και πάλι η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να βοήθησε στη σημαντική ανακάλυψη που κατέληξε έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη που έκαναν Βρετανοί επιστήμονες.

Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μάντσεστερ, ανακάλυψε ότι ο καρκίνος του προστάτη, ο οποίος προσβάλλει 1 στους 8 άνδρες, αναπτύσσεται με δύο ξεχωριστούς τρόπους μέσα στο σώμα, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε δύο διαφορετικούς υποτύπους.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου και να βοηθήσει στην ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι όγκοι του προστάτη εξελίσσονται κατά μήκος πολλαπλών οδών, οδηγώντας σε δύο διαφορετικούς τύπους ασθενειών», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Νταν Γούντκοκ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Αυτή η κατανόηση είναι πολύ σημαντική, καθώς μας επιτρέπει να ταξινομούμε τους όγκους με βάση τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο καρκίνος και όχι αποκλειστικά με βάση τις μεμονωμένες γονιδιακές μεταλλάξεις ή τα πρότυπα έκφρασης», πρόσθεσε.

Η μελέτη στοχεύει στην ανάπτυξη ενός γενετικού τεστ το οποίο όταν θα συνδυάζεται με συμβατική σταδιοποίηση και βαθμολόγηση θα παρέχει πιο ακριβή πρόγνωση για κάθε ασθενή.

Ο ερευνητής Κόλιν Κούπερ από την Ιατρική Σχολή Norwich του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, τόνισε ότι αν και ο καρκίνος του προστάτη είναι υπεύθυνος για ένα μεγάλο ποσοστό όλων των θανάτων από καρκίνο στους άνδρες, η περιττή θεραπεία θα μπορούσε συχνά να αποφευχθεί, όπως και οι παρενέργειες που προκαλεί.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::