Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες της άνοιξης τρώγοντας

“Τώρα που ήρθε η άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν” όπως έλεγε κι ένα παλιό τραγουδάκι, τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα για όσους έχουν αλλεργίες.

Μπούκωμα, καταρροή, φτέρνισμα, φαγούρα στη μύτη και τον ουρανίσκο, είναι τα βασικά, ενώ όσοι υποφέρουν από βρογχικό άσθμα, ταλαιπωρούνται επίσης από βήχα, βάρος στο στήθος, δύσπνοια, φλέματα, συριγμό στην αναπνοή.

Σε μερικούς από τους αλλεργικούς ασθενείς την άνοιξη εμφανίζονται και συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας, μια μορφή εκζέματος, με ξηροδερμία, ερυθρότητα, φαγούρα, απολέπιση, ακόμα και πληγές από το έντονο ξύσιμο. Σε πιο βαριά περιστατικά, στο ταλαιπωρημένο δέρμα προκαλούνται και μολύνσεις.

Καθώς δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τις αλλεργίες, πρωταρχικός στόχος είναι η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν οι παρακάτω τροφές:
Μήλο: Περιέχει κερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που προστατεύει από τις αλλεργίες και το άσθμα, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη και αντιισταμινική δράση. Οι πολυφαινόλες του μήλου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::