Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο με βότανα που έχετε στην κουζίνα σας

Κατά τους χειμερινούς μήνες τα παιδιά μπορεί να περάσουν μεγάλο διάστημα με πονόλαιμο, που μπορεί να οφείλεται σε ιώσεις ή βακτηριακές λοιμώξεις, ακόμη και αλλεργίες. Για να τον αντιμετωπίσουμε, εκτός από την συμβουλή του γιατρού, υπάρχουν και φυσικά προϊόντα στην κουζίνα μας που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και επιπλέον δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας.

Μέλι: Το μέλι έχει γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες. Αναμείξτε το με ζεστό νερό και λεμόνι δημιουργώντας έτσι ένα καταπραϋντικό ρόφημα.

Γαργάρες με αλατόνερο: Οι γαργάρες με αλατόνερο και ζεστό νερό μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Η προτεινόμενη ανάμειξη είναι 1/4 έως μισού κουταλιού του γλυκού αλάτι με μια κούπα ζεστό νερό.

Μέντα: Τα φύλλα μέντας έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο. Ένα ρόφημα μέντας ή η εισπνοή ατμών από αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να απαλύνει την εκάστοτε φλεγμονή.

Θυμάρι: Το θυμάρι με τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τόσο από τον πονόλαιμο όσο και από την οξεία βρογχίτιδα. Ένα ρόφημα με θυμάρι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο.

Μαγειρική σόδα: Παρόμοια με τις γαργάρες με αλατόνερο έτσι και η χρήση μαγειρικής σόδας σε γαργάρες μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στον πονόλαιμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα διάλυμα που περιλαμβάνει 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάντε γαργάρες με αυτό το διάλυμα κάθε τρεις ώρες.

Χαμομήλι: Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης του πονόλαιμου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η εισπνοή ατμού χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων ενός κρυολογήματος. Επιπλέον, η κατανάλωση χαμομηλιού μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη που προκάλεσε τον πονόλαιμο.

Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την κατάλληλη αντιμετώπιση του πονόλαιμου, ειδικά αν είναι έντονος ή διαρκεί για πολλές ημέρες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::