Απεργία ΠΟΕΔΗΝ την ημέρα της γυναίκας ως ένδειξη στήριξης των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της υγείας

Απεργιακή κινητοποίηση ετοιμάζουν ανήμερα της ημέρας της γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ως μια ένδειξη υποστήριξης των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο της υγείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι θα προβούν σε στάση εργασίας από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν εκεί και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Οι συνθήκες εργασίας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, είναι εξαντλητικές. Κάνουν βάρδια σε τμήματα 30-40 ασθενών μια ή δυο Νοσηλεύτριες. Συνεχείς είναι οι εφημερίες των γιατρών γυναικών χωρίς σταματημό. Δουλεύουν νυχθημερόν, με πολύ χαμηλές αμοιβές, όπως όλοι οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι.

Αρκετές φορές έχουμε δεχθεί αναίτιες επιθέσεις βίας από συνοδούς και ασθενείς, κυρίως οι γυναίκες συνάδελφοι. Πόσες φορές δεν χειροκρότησε η κοινωνία τις γυναίκες υγειονομικούς, με τις στολές υψηλής προστασίας, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου στην πανδημία, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να υπολογίζουν ότι μπορεί να κολλήσουν και να μεταφέρουν τον ιό στα μικρά παιδιά τους, στις οικογένειές τους σε περίοδο καραντίνας;

Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά των γυναικών εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Απεργούμε στις 8 Μάρτη 2024 για προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων των γυναικών που εργάζονται στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::