Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανοσοποιητικού συστήματος σύμφωνα με τους γιατρούς

Κάθε χειμώνα οι γιατροί φωνάζουν πως πρέπει να οχυρώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ειδικά τα τελευταία χρόνια που υπάρχουν στη ζωή μας και οι επιδημίες.

Η Romy Block, M.D. και η Arielle Levitan, M.D. συνιδρύτριες της Vous Vitamin, μοιράζονται χρήσιμες συμβουλές για να θωρακίσουμε την υγεία μας.

Ο Νο1 χειρότερος εχθρός για το ανοσοποιητικό σύστημα

«Αν και οι ανάγκες από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν, σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ», λέει η LevitanΤο αλκοόλ καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ιώσεων. Ακόμα και ένα ποτό μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια μιας ασθένειας κατά μερικές μέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ επηρεάζει το πεπτικό σύστημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού.

Επιπρόσθετα, το αλκοόλ μας αφυδατώνει, ενώ η καλή ενυδάτωση είναι βασική για την υγεία μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αλκοόλ μπορεί να αλληλεπιδράσει αρνητικά με τα φάρμακα για το κρυολόγημα και τη γρίπηπροκαλώντας υπνηλία, ζαλάδα και κίνδυνο ατυχημάτων.

Αν και δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε εντελώς το αλκοόλ, ειδικά τα άτομα με προϋπάρχοντα νοσήματα και ηλικιωμένοι καλό θα ήταν να μειώσουν την κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της περιόδου που βρίσκονται σε έξαρση τα κρυολογήματα και η γρίπη (ειδικά το χειμώνα).

Αντί να καταπολεμάτε το άγχος με αλκοόλ, οι Block και Levitan προτείνουν άσκηση και υγιεινή διατροφήπου ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Δώστε έμφαση σε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

«Μια διατροφή με ποικιλία θρεπτικών συστατικών είναι το κλειδί για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, παρόλο που η σαλάτα δεν είναι πάντα το πιο ελκυστικό πιάτο», λέει η LevitanΗ Block προτείνει σούπες με λαχανικά για μια γρήγορη και θρεπτική λύση.

Επιπλέον, οι γιατροί συνιστούν τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και ψευδάργυρο, ενώ παράλληλα προτείνουν να αποφεύγουμε τις “κενές” θερμίδες που μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα μιας ασθένειας.

«Μπορούμε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε περιόδους κρίσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να διατηρούμε την υγεία μας όλο τον χρόνο, και όχι μόνο σε δύσκολες περιόδους», τονίζει η Block.

Αντικαταστήστε το αλκοόλ

Εάν θέλετε να έχετε πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορείτε να σκεφτείτε με ποιες υγιεινές επιλογές μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλκοόλ. Για παράδειγμα αντί για κρασί ή μπύρα μπορεί να δοκιμάσετε τσάι βοτάνωνανθρακούχο νερό ή ένα mocktail.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::