Δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη

Με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος και τον Γεν. Γραμματέα του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Γιατρών συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση δράσεων για τη διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη στην παγκόσμια κοινότητα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι δράσεις για την Ιπποκρατική εβδομάδα στην Κω, μια σημαντική διοργάνωση κατά την οποία, παράλληλα με το Ιπποκρατικό σχολείο θα γίνει η αναπαράσταση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη, από εκατοντάδες νέους γιατρούς που συγκεντρώνονται από διάφορα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο. Από τους κεντρικούς στόχους του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, η διάδοση της γνώσης για τις Αρχαίες Ελληνικές ρίζες της Ιατρικής Επιστήμης και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής, για τους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς, της διεθνούς κοινότητας, για Ιατρικούς Συλλόγους ανά τον κόσμο ακόμη και για τους Ταξιδιώτες Υγείας, τους οποίους η χώρα μας, μπορεί να υποδεχθεί».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::