Είναι κακό να μένουν οι 35άρηδες με τους γονείς τους, σύμφωνα με έρευνα

Προβλήματα στην ψυχική υγεία ολόκληρης της οικογένειας μπορεί να προκαλέσει η παραμονή στο πατρικό σπίτι με τους γονείς για τους 35αρηδες.

Γερμανοί ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα για 20.000 ενήλικες βρήκανε ότι εκείνοι που επέστρεψαν, είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν χάσει την αίσθηση του εαυτού που μπόρεσαν να βρουν στο πανεπιστήμιο και τώρα νιώθουν εκνευρισμό και θυμό που δεν μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό, όπως έκαναν και οι γονείς τους.

Το κατώφλι της ενηλικίωσης συμβολίζεται με την ανεξαρτησία. Και ενώ αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό δεν τους σταματά από το να έχουν εφηβική συμπεριφορά και να βλέπουν το σπίτι τους σαν ξενοδοχείο.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου, ανακάλυψαν ότι αυτές οι συνθήκες λειτουργούν επιβαρυντικά και για τους γονείς, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το αν είχε ο ένας από τους δύο κάποια μορφή αναπηρίας. Θέλουν να τα διώξουν από την οικογενειακή φωλιά αλλά την ίδια στιγμή στενοχωριούνται που βλέπουν τα παιδιά τους να νιώθουν έτσι.

Η λύση που προτείνουν οι ερευνητές στους γονείς είναι να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών και να μην τους τα έχουν όλα έτοιμα. Μόνο έτσι θα πάρουν τις αποστάσεις τους και θα αναζητήσουν την ανεξαρτησία τους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::