ΕΟΦ: SOS για συμπληρώματα ενισχυτικά της σεξουαλικής δραστηριότητας

Ανακοίνωση για προειδοποίηση του κοινού εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σχετικά με συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανδρών.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, και κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, τα προϊόντα EPIMEDYUM EXTRAKTLI MACUN PLUS και BLACK RHINO EPIMEDYUMLU BITKISEL MACUN είναι επικίνδυνα, καθώς η σύστασή τους δεν ανταποκρίνεται στα δηλωθέντα της συσκευασίας τους και για τον λόγο αυτό καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

«Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου ή φυσικών καταστημάτων (αγορά κυρίως από Τουρκία)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Επιπλέον, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανσή τους. Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::