Η καθημερινότητα με ατοπική δερματίτιδα και πώς να τη βελτιώσουμε

Οι άνθρωποι που έχουν ατοπική δερματίτιδα αντιμετωπίζουν καθημερινά μια πρόκληση, αφού τα συμπτώματά της και κυρίως η συνεχής φαγούρα, δυσκολεύει τα πράγματα και φτάνει στο σημείο να δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και στις σχέσεις τους.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του έντονα ξηρού δέρματος με ατοπική προδιάθεση, είναι να «αφουγκραστούμε» τις 6 καίριες ανάγκες του και να τις ικανοποιήσουμε, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής:

1. ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ από τον κνησμό. Το πιο σύνηθες σύμπτωμα ατοπικής δερματίτιδας είναι και αυτό που μπορεί να επιβαρύνει την κατάστασή του. Κι αυτό γιατί όσο ξύνουμε την επιδερμίδα, για να απαλλαγούμε από το αίσθημα κνησμού τόσο χειροτερεύει η υφή και η εικόνα του ήδη ερεθισμένου δέρματος και τόσο πιο ευάλωτο γίνεται σε μολύνσεις και φλεγμονές.

2. ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ μέσα από μαλακτική, επιλιπαντική φροντίδα. Θωρακίζοντας την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος, καταπολεμάμε την ξηρότητα και την τραχιά υφή και βοηθάμε την επιδερμίδα να αναδομηθεί και να ανακτήσει την ελαστικότητά της.

3. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της λειτουργίας δερματικού φραγμού. Το προστατευτικό στρώμα του δέρματος είναι ο Νο1 παράγοντας για να παραμένει ενυδατωμένο και προστατευμένο από μολύνσεις, όταν εμφανίζει συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::