Η συνήθεια ύπνου που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με μελέτη

Αν και μέχρι τώρα πιστεύαμε πως ο 8ωρος ύπνος είναι βασικός για τη συνολική καλή υγεία μας, μια νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν παράγοντα διατήρησης της καλής υγείας που συνδέεται με τον ύπνο.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αναφέρει πως η συνέπεια στον ύπνο, δηλαδή οι σταθερές ώρες ύπνου και αφύπνισης, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει βαθύτερα τη συνολική μας υγεία σε σχέση με τη συνολική διάρκεια του ύπνου.

Η συνέπεια έχει μεγαλύτερη επίδραση στην υγεία από τις 8 ώρες συνεχόμενου ύπνου

Η μελέτη δείχνει πως ο οργανισμός μας ωφελείται περισσότερο όταν ακολουθούμε σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η σταθερότητα στον ύπνο αποτελεί ισχυρότερο παράγοντα πρόβλεψης του κινδύνου θνησιμότητας σε σχέση με τη διάρκεια του ύπνου».

Η μελέτη παρακολούθησε τις συνήθειες ύπνου περισσότερων από 60.000 ατόμων, με έμφαση στον “πιο τακτικό ύπνο”, που σημαίνει σταθερές ώρες ύπνου και αφύπνισης. Αυτή η ομάδα είχε έως και 40% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.

Η διάρκεια ύπνου εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με τη συνέπεια.

Η Dr. Shelby Harris, διευθύντρια του τμήματος υγείας ύπνου στην Sleepopolis, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως «η συνέπεια και η σωστή υγιεινή ύπνου είναι το κλειδί για τη βελτίωση του ύπνου» και αυτή η μελέτη το αποδεικνύει περαιτέρω. Η Dr. Harris υποστηρίζει πως η συνέπεια στις ώρες ύπνου και αφύπνισης «επτά ημέρες την εβδομάδα βοηθά στη ρύθμιση και διατήρηση του κιρκάδιου ρυθμού σας».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::