Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει πείσει του Αμερικανούς σχετικά με την περίθαλψη

Μάλλον με καχυποψία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Αμερικανοί την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην περίθαλψη, όπως έδειξε έρευνα της Cleveland Clinic που περιέλαβε 1.000 Αμερικανούς 18 ετών και άνω που ρωτήθηκαν μεταξύ 10 και 21 Νοεμβρίου 2023.

Περίπου 3 στους 5 Αμερικανούς πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε καλύτερη περίθαλψη και το 65% ότι θα αισθάνονταν άνετα να λάβουν συμβουλές για την καρδιά τους από αυτήν, έδειξε η δημοσκόπηση.

Όμως οι άνθρωποι είναι ακόμα διστακτικοί στο να βασίσουν  την υγεία τους αποκλειστικά στα χέρια ενός chatbot.

Για παράδειγμα, εννέα στους 10 (89%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν δεύτερη γνώμη από γιατρό πριν δράσουν σύμφωνα με συστάσεις τεχνητής νοημοσύνης, παρόλο που το 72% πιστεύουν ότι οι συμβουλές της είναι ακριβείς.

Ο Dr. Samir Kapadia, δήλωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή υγεία έχει τη δυνατότητα μεταμόρφωσης της περίθαλψης, ιδιαίτερα στην καρδιαγγειακή φροντίδα.

Ως γιατροί, πρόσθεσε, λαμβάνουν πολλές ερωτήσεις για το θέμα. Καθώς οι τεχνολογίες αυτές συνεχίζουν να εξελίσσονται θα επιθυμούσαν να εκπαιδεύσουν τους ασθενείς τους για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας στη βοήθεια προς τους επαγγελματίες υγείας-και όχι στην αντικατάστασή τους.

Γενικά, μισοί δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα είδος τεχνολογίας για την παρακολούθηση της υγείας τους.

Πιο συχνά παρακολουθείται ο καθημερινός αριθμός βημάτων, με 3 στους 5 Αμερικανούς  (60%) να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την παρακολούθηση του αριθμού τους.

Ακολουθούν οι καρδιακοί παλμοί (53%), η καύση θερμίδων (40%) και η αρτηριακή πίεση (32%).

Η τεχνολογία για την προσωπική υγεία βοηθά στη βελτίωση της ευεξίας, λένε οι Αμερικανοί.

Τέσσερις στους πέντε χρήστες (79%) δήλωσαν ότι παρατήρησαν θετικές αλλαγές στη σωματική ή ψυχική τους υγεία μετά τη χρήση τεχνολογίας που παρακολουθεί την υγεία.

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι άρχισαν να ασκούνται πιο τακτικά όταν ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν φορετά health trackers, και μισοί κάνουν τώρα περισσότερα βήματα ημερησίως.

Το ένα τέταρτο των Αμερικανών  (23%) δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν μόνιτορ υγείας για να έχουν κίνητρο να φτάνουν σε καθημερινούς στόχους σωματικής δραστηριότητας.

Η έρευνα περιέλαβε 1.000 Αμερικανούς 18 ετών και άνω που ρωτήθηκαν μεταξύ 10 και 21 Νοεμβρίου 2023.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::