Θάνατος 9χρονης από στρεπτόκοκκο στο Διδυμότειχο

Με βαριά λοίμωξη μεταφέρθηκε από την Ορεστιάδα στο Διδυμότειχο μια 9χρονη, η οποία παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί μεταφέρθηκε στις 13:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με αναπνευστική ανεπάρκεια, συνεπεία βαριάς λοίμωξης. Το τεστ που έγινε έδειξε πως είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, το άτυχο κορίτσι, δυστυχώς κατέληξε. Η σορός του θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Το ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου:

“Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και  διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά  Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε  η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ),  και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης”.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::