Καρκίνος του προστάτη και κατανάλωση κρέατος

Ο περιορισμός της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών και οι άφθονες φυτικές τροφές σύμφωνα με νέα μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, μειώνουν τη στυτική δυσλειτουργία, την ακράτεια και άλλες παρενέργειες που συνδέονται με την αγωγή τους.

Άντρες που έτρωγαν τις περισσότερες φυτικές τροφές είχαν κατά 8% έως 11% υψηλότερο σκορ σε μετρήσεις σεξουαλικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τις λιγότερες, έδειξαν αποτελέσματα σε 3.500 ασθενείς με καρκίνο προστάτη.

Οι άντρες επίσης είχαν υψηλότερο σκορ κατά 14% στην υγεία του ουροποιητικού, με λιγότερα περιστατικά ακράτειας και ερεθισμού.

Αυτή η διατροφή επίσης οδήγησε σε κατά  13% καλύτερο σκορ στην ορμονική υγεία, που αφορά συμπτώματα όπως χαμηλή ενέργεια, κατάθλιψη και εξάψεις.

Η Dr. Stacy Loeb, δήλωσε ότι η ενσωμάτωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή και η μείωση του κρέατος και των γαλακτοκομικών είναι απλό βήμα που μπορούν να κάνουν οι ασθενείς.

Οι άντρες με καρκίνο προστάτη συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο διατροφής κάθε 4 χρόνια. Άλλη έρευνα κάθε 2 χρόνια παρακολουθούσε τα προβλήματα υγείας τους.

Περισσότεροι από 4 στους 5 ασθενείς  (83%) είχαν υποβληθεί σε αγωγή. Αυτοί που περιελήφθησαν στην έρευνα είχαν αρχική μορφή της νόσου χωρίς μετάσταση.

Φάνηκε, ότι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών  είχε σεξουαλικά και ουρολογικά οφέλη καθώς και οφέλη στη ζωτικότητα, άσχετα από άλλους παράγοντες.

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών, επίσης συνδεόταν με καλύτερη εντερική λειτουργία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Cancer.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::