Μυστικά ομορφιάς της μαμάς που αντέχουν στον χρόνο

Μπορεί στην εποχή τους να μην υπήρχαν τόσα πολλά προϊόντα ομορφιάς, ωστόσο κάποια από τα μυστικά τους παραμένουν διαχρονικά και απαραίτητα για την ομορφιά μας. Αυτές είναι οι συμβουλές των μαμάδων:

1. Χρησιμοποιείτε αντιηλιακό κάθε μέρα

Πως θα αποφευχθούν οι πανάδες και οι δερματικές δυσχρωμίες; Ένα είναι το κοινό μυστικό: Βάλτε αντηλιακό και ενυδατική λοσιόν σε καθημερινή βάση. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να ανανεωθείτε είναι ο περιορισμός της έκθεσής σας στον ήλιο και ο ύπνος, αλλά ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε…

2. Επιμείνετε σε ένα τακτικό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Προκειμένου να μειωθούν -έως και να εξαφανιστούν- η ξηρότητα, η κούραση αλλά και η πρόωρη γήρανση προσπαθήστε να τηρείτε ένα πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας. Η εύρεση μιας καθημερινής κρέμας ματιών που να σας ταιριάζει σίγουρα απαιτεί χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο!

3. Βρείτε χρόνο για αυτοφροντίδα 

Μπορεί τα παιδιά να έχουν διάβασμα, εξωσχολικές δραστηριότητες και πολλά ακόμη αλλά ίσως η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς είναι το να θυμάστε πόσο σημαντική είναι η αυτοφροντίδα. Βάλτε ως προτεραιότητα να γυμνάζεστε συχνά αλλά και να κάνετε το μανικιούρ σας κάθε τόσο! Δεν είναι μόνο επιφανειακοί οι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να βρείτε χρόνο για ένα καινούργιο κούρεμα αλλά γιατί όταν αφιερώνετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας, έχετε περισσότερα να δώσετε στους άλλους.

4. Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση

Έχει ειπωθεί ρητά: Η τακτική ενυδάτωσης του δέρματος είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των σημείων πρόωρης γήρανσης. Σχολαστικά, λοιπόν, μασάζ με λοσιόν και έλαια σε χέρια, σε πετσάκια, στις φτέρνες και σχεδόν οπουδήποτε υπάρχει εκτεθειμένο δέρμα.

5. Ξεβαφτείτε πάντα πριν πέσετε για ύπνο

Ίσως από τις καλύτερες συμβουλές ομορφιάς είναι το νυχτερινό ντεμακιγιάζ ως μία άλλη σταθερή αγωγή. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 50% των γυναικών δεν αφαιρούν το μακιγιάζ τους καθημερινά και η πλειοψηφία αυτών που το κάνουν, δεν το κάνουν σωστά. Από τις ατέλειες μέχρι τις μολύνσεις των ματιών, το να ξυπνάς με το χθεσινό μακιγιάζ μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα. Μπορεί να μην είστε ειδική στο να κάνετε τέλεια το μακιγιάζ σας αλλά προσπαθήστε τουλάχιστον να το αφαιρείτε.

6. Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγγίζουν το πρόσωπό τους έως 23 φορές την ώρα χωρίς να συνειδητοποιούν ότι το κάνουν. Μπορεί να είναι δελεαστικό να σπάσετε ή να πιέσετε ένα σπυράκι που σας ενοχλεί, με αυτόν τον τρόπο όμως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εξαφανιστεί εντελώς και θα αυξηθεί ο κίνδυνος για μία πιθανή ουλή.

Κρατήστε, λοιπόν, τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας και το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί αργότερα!

7. Υιοθετήστε την λογική του Body Positivity 

Σίγουρα δεν αισθάνεστε ότι δείχνετε κάθε μέρα τέλεια, αλλά φροντίστε να γνωρίζουν οι κόρες σας ότι φοράτε μακιγιάζ και ότι κάνετε μανικιούρ μόνο επειδή σας φαίνεται διασκεδαστικό και πως γυμνάζεστε αλλά και τρώτε υγιεινά για έχετε ενέργεια και να νιώθετε δυνατές.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::