Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων σταμάτησε τη χρήση φαρμάκου για τον αιματολογικό καρκίνο

Την απόφαση να σταματήσει τις δοκιμές του φαρμάκου της Gilead Sciences για τον αιματολογικό καρκίνο μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου ασθενών, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, έλαβε χθες ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρεία.

Η εταιρεία θα σταματήσει να δοκιμάζει το φάρμακο, το magrolimab, για όλους τους καρκίνους του αίματος και θα επανεξετάσει την ασφάλειά του σε άλλες μελέτες, όπως αυτές σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

Το φάρμακο είναι μια θεραπεία με αντισώματα που μπλοκάρει έναν τύπο πρωτεΐνης, που ονομάζεται CD47, η οποία βοηθά τα προβληματικά κύτταρα να αποφύγουν την καταστροφή από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανάλυση δοκιμής σε τελευταίο στάδιο και άλλες μελέτες έδειξαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι έδειξε επίσης ότι το φάρμακο ήταν απίθανο να πετύχει στις δοκιμές.

Η εταιρεία είχε διακόψει τη μελέτη του φαρμάκου σε συνδυασμό με ένα είδος χημειοθεραπείας σε ασθενείς με υψηλότερο κίνδυνο μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων τον Ιούλιο.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::