Ο διαβήτης τύπου 2 προβλέπεται και αντιμετωπίζεται χωρίς φάρμακα

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι απλά η συγκέντρωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης στον οργανισμό μας, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως η λύση είναι… να κόψουμε τη ζάχαρη!

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε όλη τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας. Τα έξτρα σάκχαρα δεν έχουν καμία θρεπτική αξία και μπορείτε να τα αποφύγετε χωρίς συνέπειες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, που είναι απλώς μακριές αλυσίδες σακχάρων, και οι εξαιρετικά επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το αλεύρι, αφομοιώνονται γρήγορα και μετατρέπονται σε γλυκόζη.

Η καλύτερη στρατηγική είναι να περιορίσετε ή να εξαλείψετε τα ψωμιά και τα ζυμαρικά που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι, καθώς και το λευκό ρύζι και τις πατάτες.

Θα πρέπει να διατηρείτε μέτρια, όχι υψηλή, την πρόσληψη πρωτεΐνης. Όταν αφομοιωθεί, η διατροφική πρωτεΐνη, όπως το κρέας, διασπάται σε αμινοξέα. Απαιτείται επαρκής πρωτεΐνη για να έχετε καλή υγεία, αλλά η περίσσεια αμινοξέων δεν μπορεί να αποθηκευτεί στον οργανισμό και έτσι το συκώτι τα μετατρέπει σε γλυκόζη. Επομένως, η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών προσθέτει ανεβάζει το σάκχαρο στο σώμα. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε τις εξαιρετικά επεξεργασμένες, συμπυκνωμένες πηγές πρωτεΐνης, όπως σέικ πρωτεΐνης, μπάρες πρωτεΐνης και σκόνες πρωτεΐνης. 

Τι γίνεται με το λίπος; Τα φυσικά λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο – κύρια συστατικά της μεσογειακής διατροφής – έχουν ελάχιστη επίδραση στη γλυκόζη ή την ινσουλίνη του αίματος και είναι ευρέως γνωστό ότι επιφέρουν υγιή αποτελέσματα τόσο σε ο,τι αφορά στις καρδιακές παθήσεις όσο και στον διαβήτη. Τα αυγά και το βούτυρο είναι επίσης εξαιρετικές πηγές φυσικών λιπών.

Η διατροφική χοληστερόλη, η οποία συχνά συνδέεται με αυτές τις τροφές, έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία επιβλαβή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Η κατανάλωση αυτού του διατροφικού λίπους δεν οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2 ή καρδιακές παθήσεις. Μάλιστα, είναι ευεργετικό γιατί σε βοηθά να νιώθεις χορτάτος χωρίς να προσθέτεις ζάχαρη στον οργανισμό.

Για να βάλετε λιγότερη ζάχαρη στο σώμα σας, επιμείνετε σε φυσικά, ολικής άλεσης, μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Ακολουθήστε μια διατροφή χαμηλή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, μέτρια σε πρωτεΐνη και υψηλή σε φυσικά λίπη.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::