Ο σκύλος προστατεύει από την κατάθλιψη αν είσαι “πρωινός τύπος”

Είναι γνωστά τα οφέλη που προσφέρουν στην ψυχική μας υγεία οι τετράποδοι φίλοι μας. Ωστόσο νέα έρευνα απέδειξε πως αν είσαι “πρωινός τύπος” το να έχεις σκύλο προστατεύει από την κατάθλιψη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη ενός Βιεννέζου ειδικού σε θέματα δημόσιας υγείας από την ιατρική πανεπιστημιακή σχολή της Βιέννης, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της κατάθλιψης. Ωστόσο, προφανώς εξαρτάται και από το αν είναι κανείς “πρωινός” ή “βραδινός” τύπος.

“Υποθέσαμε ότι η κατοχή ενός σκύλου και η βόλτα με το ζώο το πρωί συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και ότι αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για τους “βραδινούς ανθρώπους”, καθώς τους βοηθά να συγχρονίσουν το βιολογικό τους ρολόι με το ηλιακό σύστημα”, ανέφεραν η Magdalena Zebrowska και οι συν-συγγραφείς της μελέτης και συγκεκριμένα επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη (ΗΠΑ), στο PLOS One.

Πρόκειται για συμμετέχοντες στη μελέτη “US Nurses’ Health Study 2”, στην οποία επιδημιολόγοι του Πανεπιστημίου της Βοστώνης παρατηρούν εδώ και δεκαετίες διάφορες πτυχές του τρόπου ζωής, της χρήσης φαρμάκων κ.λπ. για την υγεία μιας μεγάλης ομάδας νοσηλευτριών.

Για τους επιδημιολόγους, η ομάδα των νοσηλευτριών χαρακτηρίζεται κυρίως από το γεγονός ότι  ως συμμετέχουσες επιδεικνύουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατανόησης και πειθαρχίας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::