Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση του καρκίνου παγκοσμίως;

Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποκαλύπτει πως υπάρχει συγκεκριμένη αιτία που παρατηρείται ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων καρκίνου παγκοσμίως.

Για μια τρομακτική αύξηση, της τάξεως του 77%, στα περιστατικά καρκίνου τα επόμενα χρόνια κάνει λόγο η νέα έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι απογοητευτικές αυτές εκτιμήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο να κάνει συγκεκριμένα λόγο για περίπου 35 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου μέχρι το 2050.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει τον παράγοντα που θεωρεί ως την κύρια αιτία γι’ αυτή την έξαρση: την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια σχετίζονται με κυτταρική βλάβη

Ο δρ. Emmanuel Ricard, εκπρόσωπος της Γαλλικής Ένωσης κατά του Καρκίνου, «έδειξε» προς την κατεύθυνση των μικροσωματιδίων που εκλύονται από τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες, φτάνοντας στις κυψελίδες, τους μικροσκοπικούς αεροφόρους σάκους, όπου το αίμα ανταλλάσσει οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα κατά την αναπνοή. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού ενεργοποιούνται για να απομακρύνουν αυτά τα σωματίδια, με αποτέλεσμα να προκαλείται φλεγμονή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρική διαταραχή, προκαλώντας δυνητικά την καρκινογένεση των κυττάρων και τη δημιουργία όγκων, εξηγεί ο δρ. Ricard.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::