Πρωινό μετά τις 8: πόσο καλό είναι για την καρδιά μας

Είναι σε όλους γνωστό πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γάλλοι και Ισπανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όχι μόνο δεν πρέπει να το παραλείπουμε, αλλά δεν πρέπει ούτε να το καθυστερούμε, γιατί έτσι βάζουμε σε κίνδυνο την καρδιά μας,

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, για κάθε ώρα που καθυστερούμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μεγαλώνει κατά 6%.

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία του χρόνου κατανάλωσης των γευμάτων στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Συνιστούμε στους ανθρώπους να τρώνε το πρωινό τους στις 8π.μ.», δηλώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Προηγούμενη μελέτη προσθέτει ότι η κατανάλωση πρωινού μετά τις 9π.μ. αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 59%.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 είναι μια μεταβολική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο και ταυτοποιείται από τις αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::