Πρωτοποριακή μέθοδος θρομβεκτομής έσωσε 25χρονη με πνευμονική εμβολή

Με απλή τοπική αναισθησία και την πρωτοποριακή μέθοδο της μηχανικής θρομβεκτομής, σώθηκε η ζωή μιας 25χρονης με μαζική πνευμονική εμβολή, στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Η ασθενής ήταν αιμοδυναμικά ασταθής, ενώ ήταν εντυπωσιακή η ποσότητα θρόμβων που αναρροφήθηκε από την πνευμονική αρτηρία του κοριτσιού.

Η βελτίωση της κατάστασης της ασθενούς ήταν άμεση, μετά την ολοκλήρωση της επεμβατικής πράξης, την οποία πραγματοποίησε ο Επεμβατικός Ακτινολόγος Νικόλαος Πτώχης.

Τη σωτήρια επέμβαση έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με σχετικό tweet.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία με τη συμβολή του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Γεράσιμου Σιάσου και την Γ παθολογική κλινική του «Γ. Γεννηματάς» στην οποία Συντονίστρια είναι η Ματίνα Παγώνη, προσθέτει ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, επισημαίνει πως το Τμήμα του αγγειογράφου στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματας» σε συνεργασία με την Γ’ Παθολογική Κλινική αποτελούν κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική εμβολή και κατατάσσονται στα τρία καλύτερα κέντρα στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν αντιμετωπιστεί με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::