Πότε ο οργασμός παύει να είναι ευχαρίστηση

Παρά το γεγονός ότι ο οργασμός είναι συνυφασμένος με την ευχαρίστηση ανδρών και γυναικών, συχνά παρατηρούνται κάποιες αντιδράσεις – όχι τόσο σπάνιες όσο νομίζουμε – οι οποίες δεν είναι και τόσο ευχάριστες, όπως το κλάμα ή ακόμη και οι κρίσεις επιληψίας.

Οι απροσδόκητες αυτές παρενέργειες απορρέουν από την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άτομο όταν τελειώνει ο οργασμός και σίγουρα δεν περιλαμβάνουν αποκλειστικά συναισθήματα ευτυχίας, αγάπης και χαλάρωσης.

Κλάμα: Τα δάκρυα, ακόμα και οι λυγμοί ή ένα γενικευμένο αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, ανησυχίας ή ταραχής μετά το σεξ είναι συμπτώματα της μετασυνουσιακής θλίψης ή δυσφορίας. Μάλιστα πρόκειται για ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο και συμβαίνει συχνά ακόμα και μέσα σε μια σταθερή σχέση.

Φτέρνισμα: Ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά φτερνίσματα σε άντρες και γυναίκες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενεργοποίηση ενός τμήματος του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να ερεθίσει και ένα άλλο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο προκαλεί φτέρνισμα.

Ψευδαισθήσεις: Σύμφωνα με έρευνες και αναφορές, οι γυναίκες που ικανοποιούνται απόλυτα από τους συντρόφους τους την ώρα του σεξ είναι πιθανότερο να αισθάνονται ότι πετάνε κυριολεκτικά μετά τον οργασμό, ακόμα και να νιώθουν ότι βγαίνουν από το σώμα τους.

Γρίπη: Πρόκειται για το σύνδρομο ασθένειας μετά τον οργασμό. Ένα γενικευμένο αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, ανησυχίας ή ταραχής μετά το σεξ είναι συμπτώματα της μετασυνουσιακής θλίψης ή δυσφορίας. Είναι μια παρενέργεια που μπορεί να επηρεάσει τους άντρες μετά την εκσπερμάτιση. Σύμφωνα με έρευνες, κάποιοι άντρες έχουν νιώσει μεγάλη κόπωση ή τη θερμοκρασία του σώματός τους να έχει ανέβει μετά το σεξ. Πρόκειται για μια προσωρινή μορφή γρίπης που τους κάνει να νιώθουν άρρωστοι. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη και μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και μία εβδομάδα.

Πόνος: Οι γυναίκες μπορεί να νιώσουν πόνο την ώρα του οργασμού ακόμα κι αν δεν αισθάνονται πόνο σε όλη τη διάρκεια του σεξ. Όμως, δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση ο πόνος αυτός, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις αντρών με το ίδιο πρόβλημα. Ασθενείς με χρόνιες ασθένειες του προστάτη επίσης νιώθουν πόνο κατά τον οργασμό.

Πονοκέφαλος: Ο πονοκέφαλος που σχετίζεται με τον οργασμό είναι κάτι επίσης συνηθισμένο. Αυτός ο πονοκέφαλος εμφανίζεται και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, είναι οξύς και ξεκινάει με τον ενθουσιασμό που προκύπτει μετά τον οργασμό. Μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και τρεις ώρες μετά τον οργασμό.

Κρίσεις επιληψίας: Όλα τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν ήπια, αλλά μια από τις πιο δυσάρεστες παρενέργειες μετά το οργασμό είναι η οργασμοληψία, μια μορφή αντανακλαστικής επιληψίας μετά τον οργασμό. Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει τι ακριβώς προκαλεί αυτές τις επιληπτικές κρίσεις. Θεωρούν πιθανό να ευθύνεται για αυτές η απότομη αντίδραση της αμυγδαλής σε συνδυασμό με μια ανεπάρκεια υποκρετίνης, ενός νευροπεπτιδίου που παράγεται στον εγκέφαλο και σχετίζεται με τη ναρκοληψία, δηλαδή την έντονη υπνηλία και την ξαφνική επιθυμία για ύπνο.

 

Μοιραστείτε την ανάρτηση::