Σημάδια που μας προειδοποιούν να σταματήσουμε τη δίαιτα

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες προσπαθούν να χάσουν κιλά. Για όποιον λόγο και το κάνουν, θα πρέπει να μπουν σε μια πειθαρχημένη καθημερινότητα που μπορεί όμως να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα από ένα σημείο και μετά. Όταν δηλαδή ξαφνικά σταματάμε να χάνουμε κιλά ή απλά κουραζόμαστε.

Όταν η πειθαρχία γίνεται αυτοσκοπός, τότε είσαι πολύ κοντά στο σημείο που κινδυνέυεις όχι απλά να σταματήσεις να βλέπεις αποτελέσματα, αλλά ακόμα και να κάνεις ένα εντυπωσιακό rollback και να επιστρέψεις στο σημείο από όπου ξεκίνησες ή ακόμα χειρότερα και πιο πίσω ακόμα. Γι’αυτό είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο να γνωρίζεις τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα και να πάρεις μια ανάσα.

Τσέκαρε τη χοληστερίνη σου

Είναι το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι το έχεις παρακάνει με δίαιτες τύπου keto και γενικά χαμηλού υδατάνθρακα και υψηλής πρωτεΐνης. Πολλές φορές με τέτοιες δίαιτες τα φρούτα και οι φυτικές ίνες πάνε περίπατο και η άνοδος της χοληστερίνης είναι μονόδρομος. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τον έλεγχό της και επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να περιορίσεις ταυτόχρονα τα κορεσμένα λίπη.

Μήπως πεινάς συνέχεια;

Είναι φυσιολογικό έως ένα βαθμό να νιώθεις το αίσθημα της πείνας ανάμεσα στα γεύματα. Άλλωστε ο στόχος είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και μέσα από αυτές να δεις αποτελέσματα. Όμως όταν πεινάς συνέχεια, τότε κάτι δεν πάει καλά. Το βασανιστήριο δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα και το να πεινάς συνέχεια σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μέγεθος των μερίδων ή/και με το ωράριο. Μίλα με τον διαιτολόγο σου και κάντε μαζί τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πριν κουραστείς και τα παρατήσεις τελείως.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::