Τί δεν κάνει ποτέ ένας δερματολόγος στο δέρμα του

Καλός καθαρισμός, ενυδάτωση, σωστή διατροφή είναι ίσως τα τρία μεγαλύτερα όπλα μας για μια υγιή επιδερμίδα. Είναι, όμως, σωστά; Η δερματολόγος  Dr. Aleksandra Brown αποκαλύπτει τι δεν κάνει ποτέ η ίδια για την περιποίηση του δέρματός της.

Δεν θα χρησιμοποιούσε προϊόντα με ρετινόλη το πρωί

Ο λόγος είναι ότι η ρετινόλη είναι φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα. Έτσι, δεν θα μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα (ενώ αντιθέτως αν την εφαρμόσετε το βράδυ, θα κάνει θαύματα).

Δεν θα πήγαινε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Εδώ συντρέχουν δύο λόγοι. Πρώτον, η υγρασία από τα μαλλιά και η θερμοκρασία του σώματος δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων επηρεάζοντας την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και δεύτερον, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα, οπότε η πίεση που τους ασκείται από το βάρος του κεφαλιού στο μαξιλάρι μπορεί να αδυνατίσει την τρίχα.

Δεν θα φορούσε αντηλιακό με δείκτη προστασίας κάτω από 30

Όσον αφορά την προστασία του προσώπου, η Brown εξηγεί ότι δεν θα εφάρμοζε ποτέ αντηλιακό με δείκτη κάτω από 30. Η αντηλιακή προστασία που μπορεί να εμπεριέχεται σε κάποιες ενυδατικές δεν είναι επαρκής, όπως λέει, και δεν λειτουργεί αθροιστικά με το εκάστοτε αντηλιακό που χρησιμοποιείτε.

Δεν θα χρησιμοποιούσε lip balm με άρωμα

Όπως εξηγεί, οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα balms μπορεί στην πραγματικότητα να ερεθίσουν και να ξεράνουν τα χείλη. Επίσης, συστήνει να μην το παρακάνετε κατά την εφαρμογή γιατί η περίσσεια προϊόντος μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, και να μην ενυδατώσει τα χείλη σας. Αντίθετα, προτείνει να χρησιμοποιείτε φυσικά balms του εμπορίου και να τα εφαρμόζετε με ένα ή δύο περάσματα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::