Τα άτομα με παχυσαρκία έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω της μοναξιάς -Νέα μελέτη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών υγείας για άτομα με παχυσαρκία. Αν και η μοναξιά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το εύρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τα άτομα με παχυσαρκία την αντιμετωπίζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

«Μέχρι σήμερα, οι διατροφικοί παράγοντες και οι παράγοντες του τρόπου ζωής αποτελούν το κύριο επίκεντρο στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία», δήλωσε ο Δρ. Lu Qi, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

«Η μελέτη μας υπογραμμίζει τη σημασία του να λαμβάνεται υπόψη η κοινωνική και ψυχική υγεία για τη βελτίωση της υγείας των ατόμων με παχυσαρκία», δήλωσε ο Δρ. Qi, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane στη Νέα Ορλεάνη.

Πώς διεξήχθη η μελέτη για τον κίνδυνο θανάτου από μοναξιά στα άτομα με παχυσαρκία

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από σχεδόν 400.000 ανθρώπους από τη UK BioBank, μια μεγάλη βιοϊατρική βάση δεδομένων και ερευνητικό πόρο που παρακολουθεί τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα.

Όσοι συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα δεν είχαν καρδιαγγειακή νόσο όταν ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες μεταξύ Μαρτίου 2006 και Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τη μελέτη.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::