Τελικά είναι ασφαλές να χάσουμε γρήγορα τα παραπανίσια κιλά;

Συνήθως μετά τις εορταστικές περιόδους κατά τις οποίες επιδιδόμαστε στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ή λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αποφασίζουμε να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καταφεύγουμε σε δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών, ωστόσο “ξεχνούν” να αναφέρουν ότι αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι ασφαλές και φυσικά δεν έχει διάρκεια.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος να χάσουμε κιλά. Σύμφωνα με τις μελέτες, οι άνθρωποι που καταφέρνουν να χάσουν βάρος σταδιακά και υγιεινά το κάνουν με έναν ρυθμό μισού με ενός κιλού την εβδομάδα (άρα 2 με 4 κιλά τον μήνα). Συνεπώς, αν έχετε σκοπό να χάσετε 20 κιλά, αυτό μπορεί να σας πάρει αρκετούς μήνες επιμονής στο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής σας.

Η μόνιμη απώλεια βάρους είναι πραγματικά θέμα αλλαγής του τρόπου ζωής και της διατροφής σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να θέσετε ασφαλείς, εφικτούς στόχους που μπορείτε να επιτύχετε. Όλα ξεκινούν με την κατανόηση ότι οι δίαιτες της μόδας ή τα εξαιρετικά περιοριστικά προγράμματα διατροφής μπορεί να προκαλέσουν γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά όχι μόνιμη. Χρειάζεστε μια δίαιτα που να είναι βιώσιμη και να μπορείτε να την ακολουθήσετε για πολύ καιρό χωρίς να βαρεθείτε ή να τα παρατήσετε (και επίσης χωρίς να βάζει τον οργανισμό και το πορτοφόλι σας σε κίνδυνο).

Και η διαδικασία δεν σταματά με το που χάσουμε το βάρος· πρέπει να συνεχίσουμε τη σωστή διατροφή και την άσκηση, για να διατηρήσουμε το βάρος μας σε υγιή επίπεδα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::