Τελικά το νερό δεν βοηθά και τόσο στην απώλεια βάρους λένε οι ειδικοί

Είναι γεγονός ότι είναι πολύτιμο για τον οργανισμό μας, ωστόσο το νερό δεν βοηθά και τόσο πολύ όσο νομίζαμε μέχρι τώρα στην απώλεια βάρους.

Η Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD Βρετανίδα διαιτολόγος και πιστοποιημένη ειδικός στην αθλητική διαιτολογία – πρόσφατα δήλωσε στο nypost ότι το νερό, αν και μάλλον θαυματουργό, είναι μόνο ένα όπλο στη μάχη της δίαιτας.

«Η κατανάλωση νερού μπορεί να είναι ευεργετική για να βοηθήσει στον κορεσμό, αλλά δεν αποτελεί από μόνη της άμεση αιτία απώλειας βάρους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Goodson.

Και όντως βοηθάει στον κορεσμό – μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που απόλαυσαν ένα μιλκσέικ ακολουθούμενο από πολύ νερό χόρτασαν πιο γρήγορα από εκείνους που ήπιαν μόνο λίγο νερό.

Με απλά λόγια – το νερό πριν ή μετά τα γεύματα μπορεί να σας βοηθήσει να χορτάσετε, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συνήθεια μικρότερων γευμάτων. Το νερό είναι επίσης χρήσιμο επειδή μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από άλλα, λιγότερο υγιεινά ποτά, όπως τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά, επισήμανε η Goodson.

Έπειτα, υπάρχει το γυμναστήριο – πάρτε το αγαπημένο σας επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και μείνετε ενυδατωμένοι για να αποδώσετε καλύτερα.

Πόσο νερό πρέπει, τελικά, να πίνουμε

Αλλά πόσο νερό την ημέρα, πρέπει τελικά να πίνουμε; Αυτό εξαρτάται από εσάς.

«Ενώ υπάρχει ένας κανόνας της παλιάς σχολής που λέει ότι πρέπει να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό, η αλήθεια είναι ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό χρειάζεστε, όπως η ηλικία, το φύλο, το επίπεδο δραστηριότητας και η γενική υγεία σας», δήλωσε η Goodson.

«Για τις γυναίκες, η συνολική ποσότητα νερού είναι περίπου 11,5 ποτήρια την ημέρα και για τους άνδρες περίπου 15,5. Αυτές οι εκτιμήσεις, ωστόσο, περιλαμβάνουν τα υγρά που καταναλώνονται τόσο από τρόφιμα όσο και από ποτά, συμπεριλαμβανομένου του νερού. Συνήθως λαμβάνετε περίπου το 20% του νερού που χρειάζεστε από τις τροφές που τρώτε (φρούτα, λαχανικά, σούπα κ.λπ.). Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 9 ποτήρια την ημέρα και οι άνδρες περίπου 13, προκειμένου να βοηθήσουν στην αναπλήρωση της ποσότητας νερού που χάνεται».

Κι αν αναρωτιέστε που να χωρέσει όλο αυτό το νερό, ακολουθούν μερικές συμβουλές από τον ειδικό.

Πίνετε νερό πριν από τα γεύματα

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της μερίδας και να σας αποτρέψει από το τσιμπολόγημα όταν είστε χορτάτοι.

Εχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας

«Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης», δήλωσε η Goodson.

«Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι συχνά μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα και μπορεί να φτάσουν για φαγητό, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά διψασμένοι. Αυτό μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων».

Προθέρμανση με νερό

Η αφυδάτωση επιβραδύνει τη ρουτίνα της άσκησής σας – κρίμα, αφού είναι τόσο εύκολο να αποφευχθεί.

«Ο στόχος είναι να καταναλώνετε νερό με το γεύμα πριν από την προπόνηση, δύο έως τέσσερις ώρες πριν από την άσκηση, και στη συνέχεια να συνεχίσετε να πίνετε υγρά μέχρι την προπόνηση», δήλωσε η Goodson.

Νερό και στο γυμναστήριο

Μην σταματάτε να πίνετε νερό μόλις μπείτε στο γυμναστήριο – ιδανικά, θα πρέπει να πίνετε πέντε κάθε 20 λεπτά περίπου.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::