Το μπρόκολο βοηθά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του εγκεφαλικού

Μια ουσία του μπρόκολου θα μπορούσε να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τα εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με έρευνα του Heart Research Institute (HRI) στην Αυστραλία, αφού διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να μειώσει τη δημιουργία βλαβερών θρόμβων, οι οποίοι μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και να βελτιώσει την επίδοση αντιθρομβωτικών φαρμάκων κατόπιν.

Ο Dr. Xuyu (Johnny) Liu δήλωσε ότι η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που μπορούν να σώσουν ζωές.

Στο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, η αγωγή με το tPA σκοπεύει να επιβραδύνει την εξέλιξη της βλάβης στον εγκέφαλο. Όμως, όπως δήλωσε ο Dr. Liu, είναι επιτυχής μόνο στο 20% των περιστατικών.

Διαπιστώθηκε σε προκλινική δοκιμή ότι η επιτυχία του tPA αυξάνει στο 60% όταν το φάρμακο χορηγείται με την ουσία του μπρόκολου.

Η φυσική ουσία δεν προκαλεί αιμορραγία. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε το παραϊατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζει ασθενείς με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, επίσης να τους χορηγήσει φάρμακο με βάση το μπρόκολο και tPA κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο, δήλωσε ο ερευνητής.

Η αρχική δοκιμή έδειξε επίσης ότι όταν ερευνητές χειρίστηκαν τα μόρια που αφαιρέθηκαν από το μπρόκολο μπόρεσαν να επιβραδύνουν  την έναρξη ενός εγκεφαλικού.

Ο Dr. Liu δήλωσε οτι η ουσία του μπρόκολου ήταν αποτελεσματική στη βελτίωση της επίδοσης αντιθρομβωτικού φαρμάκου μετά από εγκεφαλικό αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιείται ως προληπτικός παράγοντας σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο εγκεφαλικού.

Οι ερευνητές τώρα στρέφουν την προσοχή τους σε κλινικές δοκιμές με την πιθανότητα να είναι διαθέσιμη σε 5 χρόνια νέα προληπτική και αντιθρομβωτική αγωγή για το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο ACS Central Science.

 

Μοιραστείτε την ανάρτηση::