Φταίει ο τρόπος που λούζομαι για τα μαλλιά που χάνω;

Και όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να λουστούμε. Και μάλιστα ο λάθος τρόπος μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια μαλλιών.

Τα πλούσια και υγιή μαλλιά είναι ο απόλυτος στόχος, ανεξάρτητα από το μήκος. Από το σαμπουάν μέχρι το κοντίσιονερ, το λάδι, ακόμη και τη βούρτσα που χρησιμοποιούμε, όλα παίζουν τον ρόλο τους ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Υπάρχουν επίσης τόσες πολλές τάσεις αναφορικά με τη hair ρουτίνα των μαλλιών -από τη χρήση ελαίου δεντρολίβανου μέχρι τα συμπληρώματα διατροφής, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι να χρησιμοποιήσουμε ιδανικά όταν πρόκειται για τον προσωπικό μας τύπο μαλλιών. Όλα αυτά, φυσικά και τα γνωρίζεις.

Γνωρίζεις όμως ότι ακόμη και το λούσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής;

Σύμφωνα με τον Dendy Engelman, έναν παγκοσμίως γνωστό κοσμητικό δερματολόγο και χειρουργό, η χρήση ζεστού νερού στα μαλλιά μπορεί να αφυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη φαγούρα. Μπορεί ακόμη και να αφαιρέσει από μεμονωμένες τρίχες τα φυσικά τους έλαια, που σημαίνει ότι τα μαλλιά δεν δίνουν αυτό που θέλουμε να δώσουν.

«Η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών, επομένως ένα ξηρό, ανθυγιεινό τριχωτό της κεφαλής με πιτυρίδα μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μαλλιών ή να αποδυναμώσει τις ρίζες», εξήγησε στο Byrdie.com.

Αυτό σημαίνει ότι το κρύο νερό θα μπορούσε να είναι μονόδρομος όταν πρόκειται για το λούσιμό τους. Το κρύο νερό, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των φυσικών ελαίων και επιπλέον να κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, καθώς κλείνει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής και βοηθά στη διατήρηση της καλής υγρασίας τους.

Μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι απολαμβάνουμε στο έπακρο κάθε λούσιμο μαλλιών, αφού αμέσως νιώθουμε τα μαλλιά μας πιο γερά, πιο υγιή και πιο ενυδατωμένα. Ακόμη, μπορεί να αποτρέψει την πιτυρίδα καθώς το τριχωτό της κεφαλής δεν αφυδατώνεται χωρίς λόγο. Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα μαλλιά δεν θα γίνουν λιπαρά τόσο γρήγορα.

Ο βραβευμένος δερματολόγος και γιατρός αισθητικής Hasan Brenar δήλωσε σχετικά: «Οι θύλακες των τριχών εκτίθενται σε περιβαλλοντική και οξειδωτική βλάβη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των μαλλιών. Η τριχόπτωση επιταχύνεται λόγω της χαλάρωσης των κατεστραμμένων ριζών των μαλλιών. Αυτό μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα το πρόωρο γκριζάρισμα».

Έτσι, αν θέλεις να ανανεώσεις τη ρουτίνα του λουσίματος των μαλλιών σου, αξίζει να δοκιμάσεις ένα πιο κρύο ντους, και παρόλο που μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό, οι ενυδατωμένα υπέροχα μαλλιά σου σίγουρα θα σε σου …πουν «Thank me later».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::