Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το αδυνάτισμα στα μπράτσα

Ενόψει καλοκαιριού οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να επιτύχουν ένα, κατά το δυνατόν, αψεγάδιαστο σώμα για να βγουν στην παραλία. Ένα σημείο του σώματος που πάντα αποτελεί πρόκληση είναι τα μπράτσα.

Το αρνητικό είναι ότι η περιοχή του χεριού που ονομάζουμε μπράτσα αποτελεί μία από τις βασικές λιποθήκες στο γυναικείο σώμα μαζί με τους μηρούς και τα ισχία. Αυτό σημαίνει ότι για τις γυναίκες είναι «εύκολο» να παχύνουν εκεί. Πολλές φορές μάλιστα το πάχος σε αυτό το σημείο μπορεί να είναι γονιδιακό και να μη συνάδει με τον σωματότυπο, δηλαδή να είναι δυσανάλογα παχύ σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Το θετικό είναι ότι μπορείς να παλέψεις για να διορθώσεις την όψη των μπράτσων σου. Αυτές είναι μερικές συμβουλές:

1. Αποδοχή

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να αποδεχτείς το σώμα σου και να μην έχεις παράλογες απαιτήσεις από αυτό. Δυστυχώς, η εποχή που διανύουμε προβάλλει μέσω των social media την τελειότητα, γεγονός που συχνά επιβαρύνει την ψυχολογία και πλήττει την αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Το κίνητρο για να αλλάξει κανείς το σώμα του πρέπει να είναι να πετύχει την καλύτερη εκδοχή και την υγεία του και όχι να μοιάσει σε κάποιον άλλο. Ξεκίνα, λοιπόν, να σέβεσαι το σώμα σου για όλα όσα σου προσφέρει. Πολλές φορές αυτό μπορεί είναι δύσκολο. Όμως μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες, που μπορούν να σε βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως είναι οι ψυχολόγοι και οι διατροφολόγοι.

2. Υπομονή

Οργάνωσε ένα πλάνο, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί. Οι ακρότητες δε βοηθούν σχεδόν ποτέ, ενώ ακόμη κι αν σου προσφέρουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα, να είσαι σίγουρη ότι αυτό θα είναι παροδικό. Για αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να θέσεις έναν εφικτό στόχο, ο οποίος μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να πρέπει να καταβάλλεις μόχθο. Συνήθως, συναντάμε κορίτσια που επιθυμούν μέχρι το καλοκαίρι να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό σώμα. Μία τέτοια συνθήκη μόνος στρες μπορεί να προσδώσει και σπάνια ένα καλό αποτέλεσμα.

3. Σωστή διατροφή

Εντάξει, δεν προτείνουμε και κάτι που δεν έχεις ξανακούσει. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπάρχει ειδική δίαιτα για να αδυνατίσεις στα μπράτσα. Μία καλή διατροφή όμως θα σε βοηθήσει συνολικά στην υγεία σου και θα περιορίσει την αποθήκευση λίπους στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι οι ακρότητες και οι εξαντλητικές δίαιτες μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα μπορούν να προσφέρουν, ενώ παράλληλα καταπονούν το σώμα και την ψυχολογία σου. Αν δυσκολεύεσαι να μπεις σε ένα σωστό πρόγραμμα, γεμάτο θρεπτικές και ωφέλιμες τροφές, τότε είναι σημαντικό να συνεργαστείς με έναν ειδικό, που θα δομήσει ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.

4. Γυμναστική
Αν μπορείς να κάνεις κάτι πολύ εστιασμένο για τα μπράτσα, αυτό είναι η γυμναστικής και η επιμονή στο σημείο με συγκεκριμένες και ειδικές ασκήσεις, που θα το σμιλεύσουν και θα βοηθήσουν στην απώλεια πόντων.
Βάλε στην καθημερινότητά σου ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα με ασκήσεις, όπως είναι τα push ups, η εκγύμναση τρικέφαλων και σύντομα θα δεις αποτελέσματα, που θα σε εκπλήξουν. Η σανίδα επίσης κάνει θαύματα.

5. Τοπικά προϊόντα

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, τα προϊόντα τοπικής χρήσης κι εφαρμογής θα τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην απώλεια πόντων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::