Ανθοϊάματα Bach: Πώς η δύναμη της φύσης σε βοηθά να διατηρήσεις την ψυχολογική σου ισορροπία

Οι ευεργετικές ιδιότητες της φύσης έχουν αποδειχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να συμβάλλουν θετικά στο νοητικό και ψυχολογικό επίπεδο του ανθρώπου.

Το 1936 ο γιατρός Dr. E. Bach δημιουργεί τα ανθοϊάματα Bach τα οποία παρασκευάζονται από 60 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα και ουσίες.
Σύμφωνα με τον Bach, ασθένεια είναι το αποτέλεσμα μια εδραιωμένης, αρνητικής νοητικής κατάστασης. Πίστευε ότι θεραπεύοντας αυτήν τη νοητική κατάσταση, θα μπορούσε να προληφθεί η ασθένεια ή αν αυτή έχει ήδη εκδηλωθεί, να ανακουφιστεί ο ασθενής και να επιτευχθεί η ανάρρωση.

Αδιαμφισβήτητα, τα αρνητικά συναισθήματα φόβου, αγωνίας και ανησυχίας μειώνουν τη ζωτικότητά μας και μας αφήνουν εκτεθειμένους σε κάθε είδους ασθένειες. Ο Bach πίστευε πως όταν ο νους και η ψυχή ισορροπούν τότε ο άνθρωπος αυτοθεραπεύεται.

Από την αρχαιότητα έχει αποδειχθεί ότι η δύναμη των λουλουδιών μπορεί και επηρεάζει θετικά την ψυχολογία των ανθρώπων. Έτσι, λοιπόν, η χρησιμότητα των ιαμάτων παίζει σπουδαίο ρόλο στην αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη μιας ασθένειας.

Στο σύνολό τους τα ανθοϊάματα Bach είναι τριάντα οκτώ και είναι βασισμένα σε φυτά και άνθη τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών απαιτήσεων της καθημερινής ζωής. Κάθε ίαμα βοηθά στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου συναισθήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μεμονωμένα, όσο και σε συνδυασμό με άλλα ιάματα.

Μεγάλη αποτελεσματικότητα έχει το ίαμα που ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας» ή RESCUE REMEDY το οποίο δίνεται σε κάθε περίπτωση ψυχικού ή σωματικού σοκ όπως ξαφνική αρρώστια, δυστύχημα, έντονος φόβος για κάτι και σε κάθε περίπτωση που κάποιος θα αισθάνεται την ανάγκη για άμεση βοήθεια.

Πρόκειται για ένα μίγμα 5 διαφορετικών ανθοϊαμάτων(κληματίδα-ηλιάνθεμο-αγριόκρινο-δαμασκηνιά-ανυπόμονο) από τα γνωστά 38. Λαμβάνεται σε επείγουσες καταστάσεις υπό μορφή σταγόνων από το στόμα ή για εξωτερική χρήση υπό μορφή κρέμας σε χτυπήματα, εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων ή ερεθισμένο από αλλεργία δέρμα. Η δράση του είναι πολύ γρήγορη και γιʼ αυτό ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας».

Εμπιστευτείτε, λοιπόν, κι εσείς τη δύναμη της φύσης και να επωφεληθείτε από την πολύτιμη δράση των προϊόντων της για ψυχολογική και σωματική υγεία!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::