Γιατί πρέπει να εντάξεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου για ένα νεανικό δέρμα

Θα έχεις ακούσει κατά καιρούς από make up artists μέχρι δερματολόγους να λένε πόσο απαραίτητη είναι η ρετινόλη για την περιποίηση του προσώπου. Η ρετινόλη είναι μέλος της οικογένειας των ρετινοειδών, που είναι παράγωγα της βιταμίνης Α. Πρόκειται για το μοναδικό ενεργό συστατικό, που μπορεί να αλλάξει την ποιότητα του δέρματος, όπως επιβεβαιώνουν και οι δερματολόγοι. Το συστατικό αυτό έχει υποβληθεί σε ενδελεχείς κλινικούς ελέγχους, ενώ οι ποικίλες δημοσιεύσεις σε δερματολογικά περιοδικά για την αποτελεσματικότητά του επιβεβαιώνουν, ότι η ρετινόλη… δουλεύει! Η δράση της είναι τόσο πλούσια, γεγονός που την καθιστά ένα από τα δυνατότερα όπλα κατά της αντιγήρανσης.

Η δράση της

 

Ως μία ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, η ρετινόλη διακρίνεται για την επουλωτική δράση της, αλλά και την ιδιότητά της να δυναμώνει το δέρμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι εμπεριέχεται σε προϊόντα, όχι μόνο αντιγήρανσης, αλλά και για τη θεραπεία της ακμής.

Ερχόμενη, λοιπόν, σε επαφή με το δέρμα, η ρετινόλη αντιδρά με τα ένζυμα της επιδερμίδας και μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ. Το οξύ αυτό κάνει όλη τη δουλειά με τους εξής τρόπους:

  • Μεγιστοποιεί την ανανέωση των κυττάρων,
  • Μειώνει τις δυσχρωμίες
  • Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,

Αποτέλεσμα; Δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό και δυνατό. Τη ρετινόλη μπορεί κανείς να βρει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγάτα λιπαρά ψάρια και στο κρέας.

Μερικά tips

  • Όπως όλα τα καλά σε αυτή τη ζωή, έτσι και τα αποτελέσματα της ρετινόλης θέλουν το χρόνο τους. Για την ακρίβεια, οι δερματολόγοι λένε, ότι η αναμονή σας μπορεί να διαρκέσει έως και 12 εβδομάδες. Παρόλα αυτά, ο κόπος σας θα ανταμειφθεί σε κάθε περίπτωση, ενώ τα αποτελέσματα θα σας…εκπλήξουν.
  • Η ρετινόλη ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας κατά τις πρώτες εφαρμογές. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί με διάφορα προϊόντα. Το σοφότερο θα ήταν, να ξεκινήσετε να τη χρησιμοποιείτε σταδιακά, εφαρμόζοντας μία ή δύο φορές την εβδομάδα, συμβουλεύουν οι δερματολόγοι. Απο την στιγμή, που το δέρμα θα γίνει ανεκτικό στο προϊόν, μπορείτε σταδιακά και σταθερά να αυξάνετε τις εφαρμογές, μέχρι να γίνει η καθημερινή ρουτίνα σας.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::