Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε και δεν αδυνατίζουμε

Κάθε φορά που κάποιος γνωστός δοκιμάζει μια δίαιτα και έχει αποτελέσματα, σπεύδουμε να την δοκιμάσουμε. Ωστόσο, σ’ εμάς δε λειτουργεί! Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε να χάσουμε κιλά. Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε σε τρεις από αυτούς.

Μεσοπρόθεσμοι στόχοι

Το βασικότερο, ίσως, πρόβλημα σχετικά με τις δίαιτες, που αποτυγχάνουν είναι ότι τίθενται σε ένα βιαστικό πλαίσιο. Ένα κλασικό μοτίβο είναι να ξεκινάμε δίαιτα, πριν τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να προλάβουμε να χάσουμε κιλά μέχρι την έλευση του καλοκαιριού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε εξαντλητική δίαιτα ή να του στερούμε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως είναι οι υδατάνθρακες. Είναι γνωστό, ότι το μόλις ξεκινήσουμε να τρώμε κανονικά, το σώμα θα επανέλθει στο πρότερο ανεπιθύμητο βάρος ή και σε μεγαλύτερο. Η απώλεια βάρους πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά, ώστε να είναι επιτυχημένη και μονιμότερη.

Δεν ασκούμαστε

Σίγουρα, η διατροφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας απώλειας βάρους. Ωστόσο, αν δε συνδυάζεται με άσκηση, δεν αποδίδει τα μέγιστα αποτελέσματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη για γυμναστική, όχι μόνο για τη μορφή του σώματος αλλά και για τη γενικότερη υγεία. Αυτό δε σημαίνει, ότι πρέπει κανείς να εξαντλεί τον εαυτό του στη γυμναστική. Μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους, εύκολα, απλώς περπατώντας 4 με 5 φορές την εβδομάδα για 1 ώρα. Η γυμναστική θα βοηθήσει παράλληλα να διατηρήσουμε το επιθυμητό βάρος.

Μένουμε νηστικοί

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για τον οργανισμό από το να μην του δίνουμε τροφή ή να μη του δίνουμε όση χρειάζεται! Μία τέτοια πρακτική, ίσως, βοηθήσει μεσοπρόθεσμα να κατεβείτε νούμερο, όμως μακροπρόθεσμα δε θα σας ανταμείψει. Φανταστείτε ότι το σώμα του ανθρώπου είναι μία μηχανή, που δουλεύει μέσω του μεταβολισμού. Εύλογα, όταν παραλείπουμε γεύματα ή δεν τρώμε καθόλου, ο μεταβολισμός δεν έχει καύσιμα κι έτσι δε “δουλεύει”. Αντιθέτως, τα συχνά γεύματα, δίνουν στον οργανισμό τη δυνατότητα να μεταβολίζει και παράλληλα να “καίει”. Έτσι, λοιπόν, ξανασκεφτείτε το, πριν αποφασίσετε να μείνετε νηστικοί, με σκοπό να χάσετε κιλά!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::