Ποιες τροφές μας ενυδατώνουν;

Η ανάγκη του οργανισμού για σωστή ενυδάτωση δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο με την κατανάλωση νερού λένε οι ειδικοί. Θα πρέπει να μέσω των τροφών να ενυδατωνόμαστε. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι εκείνες οι τροφές που μας ενυδατώνουν:

Αγγούρι

Η πιο ενυδατική τροφή στη λίστα, ένα ολόκληρο αγγούρι προσφέρει περισσότερο από ένα γεμάτο φλιτζάνι νερό και μόλις 45 θερμίδες. Είναι πάντα καλή προσθήκη σε σαλάτες, αλλά και σε smoothies για έξτρα ενυδάτωση χωρίς να επηρεάζει τη γεύση.

Τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες (μόλις 21 ανά φλιτζάνι). Εκτός από την περιεκτικότητά τους σε νερό, προσφέρουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες του DNA.

Σέλερι

Το σέλερι αποτελείται κατά 95% από νερό. Επίσης περιέχει αρκετά ισχυρά αντιοξειδωτικά. Συνδυάστε το με ένα υγιεινό ντιπ, όπως χούμους ή γκουακαμόλε.

Ντομάτες

Εκτός από την εξαιρετική περιεκτικότητα σε νερό, οι ντομάτες είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε θρεπτικές συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το λυκοπένιο, το οποίο μάλιστα απορροφά πιο εύκολα ο οργανισμός μας όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη.

Λάχανο

Το λάχανο είναι μέλος της οικογένειας των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τη λαχανίδα και άλλα. Πέραν της τεράστιας περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, το λάχανο περιέχει και πολύ νερό – ειδικά αν το καταναλώσουμε ωμό.

Μανιτάρια

Αποτελούνται κατά 92% από νερό και είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές για φυτική πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, καθώς και αρκετά αναγκαία μέταλλα.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συστατικά, καθώς και σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες παρέχει περισσότερα από 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Καρπούζι

Εξαιρετικά ενυδατικό, εξαιρετικά γλυκό αλλά ταυτόχρονα χαμηλό σε σάκχαρα. Παρέχει πολύ καλές ποσότητες αντιοξειδωτικών και είναι ιδιαίτερα δροσιστικό τις ζεστές ημέρες.

Πεπόνι

Περιέχει λίγο λιγότερο νερό από το καρπούζι, αλλά είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ειδικά οι τύποι πεπονιού με πορτοκαλί χρώμα (όπως το κάνταλουπ) περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτίνης.

Λαχανίδα

Περιέχει λιγότερο νερό από το λάχανο (ειδικά αν τη μαγειρέψουμε) αλλά εξακολουθεί να είναι από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορούμε να καταλανώσουμε. Είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών A, C και K, φολικού οξέος, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών και πρεβιοτικών.

Γκρέιπφρουτ

Το μισό γκρέιπφρουτ παρέχει περίπου 50 θερμίδες και σχεδόν 40 mg βιταμίνη C. Επίσης είναι από τα πιο ενυδατικά εσπεριδοειδή. Αντί να το κάνετε χυμό, συμπεριλάβετέ το σε smoothies ή ολόκληρο σε σαλάτες για να πάρετε και τις φυτικές του ίνες.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::