10 λεπτά μετά το δείπνο αρκούν για να διώξουμε το σπλαχνικό λίπος

Στις περιπτώσεις είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουμε βάρος, απ’ ό,τι να το χάσουμε. Για την απώλεια βάρους απαιτείται υγιεινή διατροφή και αυστηρή άσκηση. Αλλά σύμφωνα με έναν personal trainer, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς την απώλεια βάρους και είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε ήδη, αλλά απλώς δεν το κάνουμε αρκετά συχνά.

Ειδικότερα, ο Chris Gagliardi είπε ότι η απώλεια του σπλαχνικού λίπους -που είναι το λίπος που κρύβεται μέσα στο σώμα μας γύρω από τα ζωτικά μας όργανα- είναι το κλειδί για να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος στο υπόλοιπο σώμα μας και ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό είναι να υιοθετήσουμε την εξής ρουτίνα: το περπάτημα.

Ο ειδικός, ο οποίος είναι πιστοποιημένος personal trainer στο American Council on Exercise (ACE), εξήγησε ότι αν δεν έχουμε ήδη μια καθιερωμένη ρουτίνα άσκησης, το περπάτημα είναι ένα «καλό σημείο εκκίνησης», καθώς είναι κάτι που μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε αμέσως χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε χρήματα για συνδρομές γυμναστηρίου ή ειδικό εξοπλισμό, όπως αναφέρει στο Prevention.

Και το περπάτημα έχει τα δικά του οφέλη για την υγεία, καθώς μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα περπατήματος για 50 έως 70 λεπτά τρεις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες μείωσαν σημαντικά το σπλαχνικό τους λίπος σε σύγκριση με την ομάδα που δεν περπατούσε.

Ο Gagliardi είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμα κι αν το σημείο εκκίνησής σας είναι ένα λεπτό περπάτημα, αν αυτό είναι περισσότερο από αυτό που έχετε κάνει, αυτό έχει οφέλη για την υγεία. Το να ξεκινάτε αργά και να ανεβείτε είναι καλύτερο από το να το παρακάνετε και να τα παρατήσετε».

Ο ειδικός είπε ότι ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσει κανείς την καθημερινή του βόλτα είναι να δεσμευτεί να κάνει ένα γρήγορο περίπατο 10 λεπτών αφού φάει το δείπνο του και να αυξήσει σιγά σιγά τον χρόνο που περπατάει καθώς αισθάνεται πιο εξικοιωμένος με την καθημερινή άσκηση.

Το περπάτημα είναι γνωστό πω κάνει καλό στην υγεία εδώ και χρόνια και πρόσφατα, ο γκουρού της δίαιτας, ο γιατρός Michael Mosley, υποστήριξε μια συγκεκριμένη τεχνική περπατήματος που υποτίθεται ότι ενισχύει τη μνήμη -το περπάτημα προς τα πίσω. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Roehampton το 2018, το περπάτημα προς τα πίσω μπορεί να βοηθήσει να «βαδίσουμε πίσω» και διανοητικά, που σημαίνει ότι μπορούμε να ανακτήσουμε αναμνήσεις από κάτι που κάναμε νωρίτερα.

Ο Δρ Mosley είπε ότι του «κίνησε το ενδιαφέρον» η περίεργη τεχνική τονίζοντας ότι ο ευκολότερος τρόπος για να τη δοκιμάσουμε είναι σε διάδρομο. Ωστόσο, μπορεί να γίνει στο σπίτι ή έξω, αρκεί να προσέχουμε. Πρότεινε να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά με λίγα μόνο βήματα τη φορά και, αν μπορούμε, να έχουμε έναν φίλο μαζί μας, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

 

Μοιραστείτε την ανάρτηση::