20 άτομα θα εμβολιαστούν στην Πάτρα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω μηνιγγίτιδας

Από το πρωί βρίσκεται στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από 3 συνολικά κρούσματα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέπτεται τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη με τον διοικητή της Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εμβολιαστούν, έπειτα από ιχνηλάτηση, 20 επαφές των τριών φοιτητών που νόσησαν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Παράλληλα το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις των φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν στα τμήματα όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη στις στενές, αλλά και τις ευρύτερες επαφές των κρουσμάτων.

 Τα τρία νεαρά παιδιά νόσησαν από μηνιγγίτιδα με λίγες ημέρες διαφορά το ένα από το άλλο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας, αφού οι υγειονομικές αρχές έχουν τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το περιβάλλον είναι απολύτως ασφαλές».

Κρίσιμη η κατάσταση του φοιτητή

Όσον αφορά τον 20χρονο φοιτητή η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Παράλληλα, το δεύτερο κρούσμα, η φοιτήτρια, νοσηλεύεται, πλέον, εκτός ΜΕΘ στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και η εξέλιξή της είναι σταθερά θετική, σύμφωνα με το pelop.gr.

Τα τρία νεαρά παιδιά νόσησαν από μηνιγγίτιδα με λίγες ημέρες διαφορά το ένα από το άλλο και παρά το γεγονός ότι δεν συνδέονται άμεσα μεταξύ τους εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, γεγονός το οποίο εμπίπτει στον ορισμό της έξαρσης κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::