5 τρόποι να διατηρήσουμε δυνατές και υγιείς τις αρθρώσεις μας

Πέντε εύκολους τρόπους να διατηρήσουμε δυνατές και υγιείς τις αρθρώσεις μας μοιράστηκαν ειδικοί με τον Guardian και συνιστούν να τους ακολουθήσουμε όλους.

1. Χτίστε δύναμη σε όλο το σώμα

Ο Liam Goode, φυσιοθεραπευτής με έδρα το Λονδίνο, συνιστά την πραγματοποίηση μιας ποικιλίας προπονήσεων ενδυνάμωσης ολόκληρου του σώματος, όπως το πιλάτες και η γιόγκα, για να εμπλακούν όλοι οι μύες και οι αρθρώσεις αντί να καταπονούνται υπερβολικά ορισμένοι.

«Βρείτε το σημείο εκκίνησης με στόχο να ενισχυσθείτε τόσο ώστε να κινείτε τακτικά τις αρθρώσεις σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος κινήσεων, όπως οκλαδόν για να πλησιάσετε το κάτω μέρος του κορμού σας όσο περισσότερο μπορείτε», είπε ο Δρ. Goode.

«Σε τελική ανάλυση, αν ο χόνδρος που περιβάλλει τις αρθρώσεις δεν κινείται αρκετά, δεν θα έχει αρκετή ροή αίματος, θα στεγνώσει και θα σπάσει», συνέχισε, υποστηρίζοντας τα οφέλη μιας προπόνηση γιόγκα για άτομα στην ηλικία των 20 ετών. 

2. Μετακινηθείτε κάθε 20 έως 30 λεπτά

«Ιδανικά κατά τις εργάσιμες ώρες, ειδικά αν κάθεστε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, προσπαθήστε να απομακρύνεστε από τον γραφείο σας κάθε 20-30 λεπτά», είπε με τη σειρά του ο οστεοπαθητικός John Mallinder.

Συμβουλεύει να απομακρυνθείτε από το γραφείο σας, ακόμα κι αν είναι μόνο για περπάτημα, παρασκευή καφέ ή κουβέντα με τους συναδέλφους σας.

«Με το να διακόψουμε τη ρουτίνα μας, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη στάση μας όταν καθόμαστε ξανά και να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των παρατεταμένων περιόδων σε μια στάση», σημείωσε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::