5 Φρούτα με τη περισσότερη & λιγότερη ζάχαρη

Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό: Η προτίμησή μας πηγαίνει προς τη φυσική ζάχαρη περισσότερο από την τεχνητή ή αυτή που προσθέτουμε εμείς. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να γνωρίζεις την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνεις κάθε φορά που απολαμβάνεις ένα smoothie ή τρως μια φρουτοσαλάτα. Στη συνέχεια, θα αναφέρουμε 5 φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και 5 με χαμηλή περιεκτικότητα.

Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Λίτσι

Με 29 γραμμάρια ζάχαρη ανά κούπα, αυτό το εξωτικό φρούτο έχει ένα υψηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Παρόλα αυτά θα έπρεπε να το καταναλώνεις με μέτρο καθώς σου προσφέρει 136 milligrams ασβεστίου, αντικαθιστώντας την προτεινόμενη ημερήσια δόση των 75 milligrams.

Σύκα

Τα σύκα σου δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας για ένα λόγο: 1 κούπα από φρέσκα σύκα περιέχει 27 γραμμάρια ζάχαρης, περίπου όσο μία σοκολάτα. Σε αντίθεση με τη σοκολάτα, ωστόσο, τα σύκα περιέχουν και μεγάλη δόση από φυτικές ίνες και κάλιο.

Μάνγκο

Το μάνγκο είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο και κάθε κούπα με αυτό το φρούτο περιέχει 23 γραμμάρια ζάχαρης. Επειδή, όμως, σου παρέχει και περισσότερο από το 1/3 της βιταμίνης Α που χρειάζεσαι κάθε μέρα, η κατανάλωση του βοηθάει στην καλή υγεία των ματιών σου.

Κεράσια

Μαζί με τα κουκούτσια, 1 κούπα από κεράσια περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρη. Γι’ αυτό άλλωστε και τα τρώμε σαν να είναι καραμέλες! Ευτυχώς, όμως, μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ.

Σταφύλια

Και τα μαύρα αλλά και τα πράσινα σταφύλια περιέχουν 15 γραμμάρια ζάχαρη ανά κούπα. Τα μαύρα, όμως, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, ενώ και τα δύο είδη είναι γεμάτα με φυτικές ίνες.

Φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Αβοκάντο

Ξέρω ότι δεν είναι το πρώτο φρούτο που σου έρχεται στο μυαλό αλλά ένα ολόκληρο ωμό αβοκάντο περιέχει μόνο 1 γραμμάριο ζάχαρης. Επιπλέον, διαθέτει εκατοντάδες υγιή λιπαρά που θα σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη.

Cranberries

Αυτό το εορταστικό φρούτο θα πρέπει να το έχεις στο σπίτι σου όλο το χρόνο. Μία κούπα από αυτό το φρούτο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια ζάχαρης.

Raspberries (Σμέουρο)

Το φρούτο αυτό χρησιμοποιείται συχνά στα smoothies, και σου δίνει μόνο 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά κούπα. Ακόμα ένα θετικό τους στοιχείο είναι ότι περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από οποιαδήποτε άλλα μούρα και σε βοηθάνε να νιώθεις πλήρης.

Βατόμουρα

Με 7 γραμμάρια ζάχαρη ανά κούπα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν πέσεις με τα μούτρα επάνω τους!

Φράουλες

Μία κούπα με φράουλες περιέχει 7 γραμμάρια ζάχαρη, καθώς και 85 milligrams βιταμίνης C (η ημερήσια κατανάλωση που προτείνεται είναι 75 milligrams).

Τα φρούτα, λοιπόν, δεν αποτελούν απλά ένα σνακ καθώς μπορούν να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από θρεπτικές και μη θρεπτικές ουσίες. Εκτός από τα παραπάνω φρούτα που έχουν υψηλή ή χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, υπάρχουν ακόμη 6 φρούτα που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος της κοιλιάς. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να καταναλώσεις κάποιο φρούτο, σκέψου πρώτα τι θα σου προσφέρει και μετά μπορείς να φας μια σωστή ποσότητα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::